BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ercişliler tiyatro keyfi yaşadı

Erciş'de kültür etkinliği kapsamında sahnelenen, 'Eşeklik Bizde Kalsın' isimli tiyatro oyunu izleyenlerden büyük ilgi gördü.

Abone ol

Van'ın Erciş Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç'ın birlikte yazdığı 'Eşeklik Bizde Kalsın' isimli tiyatro oyunu izleyenlerden tam not aldı.

Erciş Kapalı Spor Salonu'nda sahnelenen oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Bir açıklama yapan Abdullah Şahin, oyunun ana temasının son yıllarda insan ilişkilerinde selamlaşırken bile sahte tebessümlere dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Kültürel yozlaşması ve bencilliğin toplumun her aşamasında kendini göstermeye başladığını belirten Şahin, yapmacık davranış ve sahte gülüşlerin toplumda insanlar arası ilişkilerinde güven duygusuna da büyük zarar verdiğini kaydetti. Şahin, "Oyunumuzla sahte insan ilişkilerine gönderme yaptık. İnsanın özünde sevgi vardır. Bize ait kültürel değerlerimizle her zaman ayakta kalırız. Doğal olalım yeter" diye konuştu.

Tiyatroya verilen değerin her geçen gün azaldığını belirten Erciş Belediye Başkan Vekili Nurettin Marufoğlu ise, Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin her zaman bu tür etkinliklerle destek verdiğini kaydetti. Marufoğlu, oyunun sonunda oyunculara Başkan Çiftci adına bir buket çiçek takdim etti.