BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de ücretsiz okul servisi hizmeti

Kocasinan Belediyesi, geçen yıl başlatılan ücretsiz öğrenci taşıma hizmetine bu yıl da devam edecek.

Abone ol

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Erkilet’te evine yakın okul olmadığı için uzak okullara gitmek zorunda kalan öğrencileri bu yıl da taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası’nın Kocasinan Belediyesi’nin Erkilet’te okullarına taşıdığı yaklaşık 100 öğrenci için Ukome’ye müracaat ederek, esnafın mağdur olmaması için Kocasinan Belediyesi’nin uygulamasından vazgeçmesini istediğini belirtti.

Başkan Bekir Yıldız, Erkilet’te 4 mahallenin mevcut okullara uzak olması gibi bazı nedenlerle geçen yıl yapılan öğrenci taşımaya bu yıl da devam edileceğini belirterek son gelişmeleri Erkilet’te ilgili vatandaşlara aktarmak üzere Başkan yardımcıları Mustafa Haspaylan, Mustafa Çapan ve Meclis Üyesi Vedat Arıkan’ı görevlendirdiklerini kaydetti.

4 Ekim'de başlıyor

Başkan Yardımcıları Haspaylan, Çapan ve Meclis Üyesi Arıkan, Erkilet Yukarı Mahalle’de vatandaşlarla bir araya gelerek, 4 Ekim 2010 Pazartesi gününden itibaren Kocasinan Belediyesi’nin öğrenci taşımaya devam edeceğini bildirdi. Öğrenci velileri de karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek,”Belediyemiz, belki kendisine ait olmayan bir problemi çözdü ama biz evimizin karşısında boş duran okulun yeniden açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.