BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Posbıyık'ın stat isyanı!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede yazın sıcakta kışın ise yağmurda kalan Beyçayırı Stadı'nın tribünlerinin kapatılmasını istedi.

Abone ol

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kullanım ve bakım yetkisi ve sorumluluğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan Beyçayır Stadı'nın bir an evvel açık tribünlerinin kapatılması için girişim yapılması gerektiğini vurgulayarak yetkilileri göreve davet etti.

Başkan Posbıyık, “2001 yılında dönemin Spor Bakanı Fikret Ünlü'nün Karadeniz Ereğli ziyaretinde Beyçayır Stadı'na götürdüm. Stadın şehir merkezine sıkıştığını ve yeteri kadar yatırım yapılmadığını ifade ettim. Bu stadı belediyeye verin 'Size Delihakkı'daki tesislerimize bir spor kompleksi yapayım' dedim. Kendisi bu fikre çok sıcak bakmıştı. Ancak, o dönemin milletvekili bu işin olmaması için elinden gelen çabayı gösterdi. Şimdi yine Milletvekili Fazlı Erdoğan'a sesleniyorum, bu stadın tribünlerinin üzerinin kapatılma sorumluluğu ve yetkisi devlete ait. Maçları izlemeye giden vatandaşlarımız yazın sıcakta kışın ise yağmurda karda ıslanarak maç izlemek zorunda kalıyor.

Teklifimi yineliyorum, gelin ya bu stadın tribünlerinin üzerini kapatın ya da stadı belediyeye devredin ben de size Delihakkı'daki tesislerimizde takımlarımıza yakışır bir şekilde anahtar teslimi stat ve spor kompleksi yapayım. Hükümet yetkilileri bu konuda çalışma yapmak zorundadır. Birçok kentte modern statlar yapılıyor, sahalar çim, statlar modern, tribünlerin üzeri kapalı. Ama Beyçayır Stadı'nda sorumluluk Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde olmasına rağmen stadın boyasını yapıyoruz. Tuvaletlerine lavabolarına bakım yapıyoruz. Bizden talep edilenleri imkanlarımız dahilinde yerine getiriyoruz”
dedi.

Kdz. Ereğli'ye spor alanında gerekli yatırımın yapılmadığını belirten Başkan Posbıyık, “Ancak bu tür yatırımlar hükümet tarafından yapılıyor. Ama Karedeniz Ereğli ve bölgemiz spor alanında da yeteri kadar hizmet alamıyor. Bu konuda milletvekillerinin ve sorumlu tüm yetkililerin spora gönül vermiş insanlara bu hizmeti sağlama zorunluluğu var. Büyük zorluklar ve imkansızlıklara rağmen amatör olarak spor yapan gençlerimiz ve yöneticilerimiz bu hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Bu konunun spor kamuoyu tarafından gündemde tutulması gerekir” diye konuştu.