BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,58
HABER /  GÜNCEL

Valinin gavat dediği isim konuştu

Adana Valisi'ne 'Allah belanı versin' dediği iddia edilen protestocu Ümit Mutlu, eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Protestocu Ümit Mutlu, 10 Kasım törenlerinde valiye bela okumadığını iddia etti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un 10 Kasım törenleri sırasında “O gavatı getirin” dediği Ümit Mutlu, Türkiye’nin gündemine oturdu. Coş’un hışmına uğrayan Adanalı Mutlu, yaşadıklarını VATAN gazetesine konuştu:

“Valiye ‘Allah belanı versin’ demedim. Bu benim terbiyeme aykırı. Demokrat biriyim. Bu lafı söylemiş olsam inkar etmem. Vali’nin ‘gavat’ lafını da duymadım. Ancak görüntüleri bir kez daha izleyip görgü tanıklarıyla da görüşeceğim. Şayet Vali böyle bir laf etmişse hukukçularla konuşup davacı olacağım.”

Başbakan'a küfür etti

Hedefteki Vali Coş, Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'e konuştu:

"Bakın orada istifa sloganları ve yuhalamalara bile el sallayarak, tebessüm ederek cevap verdim. Sonra makam aracıma bindim, aracın önünü kestiler. İçlerinden biri, “Seni atayan Tayyip’in de, senin de...” şeklinde sinkaflı küfür etti. Sonra da, “Şerefsiz, Allah belanı versin” dedi. O anda, o asabiyet içinde, ağır tahrik nedeniyle bir sürçü lisan etmişiz. Yani durduk yerde olan bir şey değil. Sayın Başbakanımız’a ve şahsıma ana avrat küfür edilmesi üzerine, tamamen o küfürbaz şahsa yönelik kullandık o ifadeyi."

KİN VE NEFRETLE BAKIYORDU

“Anayasa’nın bir vatandaş olarak bana tanıdığı demokratik protesto hakkımı kullandım. Protokolün olduğu yerin karşısında yüzlerce insan gibi ‘Vali istifa’ sloganı attım. Valinin kin ve nefretle bana baktığını gördüm. Eliyle beni gösterip tehdit etti. Gideceği sırada göz göze geldik. Beni işaret ederek ‘Seni aldıracağım’ dedi. ‘Sayın Valim; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Korkmanıza, tehdit etmenize gerek yok’ dedim.”

HALKIMIZ ZİHNİYETİ GÖRDÜ

“Vali gittikten yarım saat sonra hayatımda ilk kez gözaltına alındım. Gözaltında kötü davranılmadı. 5-6 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldım. 186 lira para cezası kesilmiş. Asliye Hukuk’ta itiraz edeceğim. Eğer ağzından o kelime çıkmışsa Vali Bey varsın bana gavat desin! Ben kendimi biliyorum. Valiyle hukuki anlamında baş ederim. Önemli olan benim hakarete uğramam değil. Halkımız bu zihniyeti görsün. 50 yaşındayım. Uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra emekli oldum. İki kızım var. Biri bankacı, diğeri lise öğrencisi. Evime gelip alsalardı çocuklarım üzülüp, mağdur olacaktı. Oy vermek dışında hiçbir siyasi parti ve dernekle bağım yok. Sicilim tertemiz.”


GAVAT... KAVAS... VE İTİRAF

Adana'daki 10 Kasım törenlerine damga vuran Vali Hüseyin Avni Coş, gavat dediğini itiraf etti.

vali-coştan-gavat-itirafi.jpg