BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  DÜNYA

Filipinler’e yardım akıyor

Haiyan tayfunun vurduğu Filipinler’e, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden ve uluslararası kuruluştan adeta yardım akıyor....

Abone ol

Haiyan tayfunun vurduğu Filipinler’e, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden ve uluslararası kuruluştan adeta yardım akıyor.
En az 10 bin kişinin öldüğü ve yüz binlerce kişinin de evlerinden olduğu Filipinler’e, yardımlar ulaşmaya başladı. Filipinler Cumhurbaşkanı Benigno Aquino, tayfun kurbanlarına daha hızlı yardım ulaştırılabilmesi amacıyla ülkede ulusal felaket ilan etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tayfundan en fazla etkilenen bölgelerin Leyte ve Samar olduğu belirtildi.

TÜRKİYE’NİN YARDIMI ULAŞTI
İngiltere ve ABD’den yardım yüklü gemiler Filipinler’e doğru ilerlerken, Birleşmiş Milletler (BM) de yardım sözü verdi. Türkiye’den de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yaklaşık 65 ton yardım malzemesi yüklü uçakla Filipinler’e vardı.
BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun kasırganın yol açtığı tahribatın "çok üzücü" olduğunu belirterek, BM’nin insani yardım çabaları için 25 milyon dolar fon ayırdığını ifade etti. Ban, “Binlerce kişinin öldüğü ve yaklaşık 10 milyon kişinin etkilendiği haberleri geliyor. İhtiyaç duyulan bu zamanda Filipin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu gösterelim” dedi.
(İHA)