BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.426,92
HABER /  GÜNCEL

Vali Coş'tan iki gün sonra gelen itiraf

Adana'daki 10 Kasım törenlerine damga vuran Vali Hüseyin Avni Coş, gavat dediğini itiraf etti.

Abone ol

ADANA’da 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde protesto edilen Vali Hüseyin Avni Coş, "Allah belanı versin diyen o gavatı getirin" diye tepki göstermişti. Bu tepki kameralarca kaydedilmişti. 

Görüntülere karşın, pazar gününden bu yana kendisini protesto eden vatandaşa gavat değil kavas dediğini iddia eden Vali Coş, 2 gün sonra çark etti.

"Evet gavat demişim!"

ÖNCE GAVAT SONRA MARJİNAL

Dün yaptığı açıklamada slogan atan grubu 'marjinal' olarak nitelendiren Vali Coş, "Toplumumuzda herkes görüş ve düşüncelerini açıklayabilir ama bunların yeri resmi törenler değildir" dedi.

Ancak Vali Coş'un bu sözleri başka İçişleri Bakanı Muammer Güler olmak üzere kimseyi tatmin etmedi. Bakanlık Vali Coş hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı.

VALİ'NİN GAVAT DEDİĞİ O İSİM KONUŞTU... TIKLAYIN

Adana Valisi'ne 'Allah belanı versin' dediği iddia edilen protestocu Ümit Mutlu, eleştirilere cevap verdi.

14677.jpg

GERİ ADIM ATTI

Bakanın açıklaması sonrası Vali Coş geri adım attı.

Coş, 'gavat' dediğini kabul etti. Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'e konuşan Vali, önce kavas dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını farkettiğini söyledi. Vali, ''İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir'' ifadelerini kullandı.

MHP'DEN VALİ COŞ HAKKINDA ŞOK İDDİA... TIKLAYIN

10 Kasım'da söylediği 'gavat' sözüyle Türkiye'nin gündemine oturan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la ilgili yeni bir iddia da MHP'den geldi.

14650.jpg