BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Valilikten TSK'ya övgü dolu açıklama

Tunceli Valiliği, Ovacık kırsalında düzenlenen operasyona ilişkin açıklamada bulundu.

Abone ol

Tunceli Valiliği, Ovacık kırsalında 24 terörist ile örgüte yardım ve yataklık yapan 1 kişinin sağ ele geçirildiği operasyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin ( TSK ) terörle mücadelede insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için Tunceli genelinde yürütülen faaliyetler kapsamında, 12-16 Kasım tarihleri arasında Ovacık ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonlarda, 15 Kasım'da saat 13.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK ile faaliyet yürüten bir grup yasa dışı Maoist Komünist Partisi (MKP) mensubu teröristle karşılaşıldığı hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarından 2'sinin sağ olarak ele geçirildiği, diğer 23 terör örgütü mensubunun ise bir mağaraya kaçarak TSK unsurlarına ateş etmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, ''TSK'da mağaralara karşı çok etkili silahlar bulunmasına rağmen, bu silahlar kullanılmamış, terör örgütü mensuplarının her zaman olduğu gibi sağ ele geçirilmesi hedeflenmiştir. Bu süre zarfında çeşitli anonslar yapılmasına rağmen açılan ateşte bir uzman erbaş hafif şekilde yaralanmıştır. TSK'nın öncelikle teröristleri sağ ele geçirme prensibi doğrultusunda 24 saat süreyle 'teslim ol' çağrılarıyla birlikte Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmaları telkin edilmiştir'' denildi.

TSK'NIN ŞEFKAT ELİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''16 Kasım 2012 saat 18.00 itibariyle sağ olarak ele geçirilen 4'ü kadın 25 MKP terör örgütü mensubuyla birlikte 20 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri, TSK unsurları tarafından ele geçirilmiştir. Teslim olan her teröristin operasyon bölgesinde derhal muayeneleri yapılmış ve insani ihtiyaçları karşılanmıştır. Meydana gelen olayda Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen terörle mücadeledeki insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koymuş ve şefkat elini uzatarak, devletimize kurşun atan teröristlerin tamamının topluma kazandırılmasını hedeflemiştir. Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak ilgili cumhuriyet savcılıklarınca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Bu arada, teröristlerce sığınak olarak kullanılan mağarada ele geçirilen silah ve mühimmatların fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı.