BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Açlık grevleriyle bir şey yapılamaz!

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin konuştu.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli , cezaevlerindeki açlık grevleri ne ilişkin, ''Bu tür yöntemlerle devlete, millete ve bu partiye hiç bir şey kabul ettirilemez, devlete kimse şantajla bir şey yaptıramaz. Bu tarihte hiç olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır'' dedi.

Canikli, Giresun İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu söyledi.

Ülkenin, milletin arzu ettiği şanlı tarihindeki gücüne ulaşması için mücadele ettiklerini belirten Canikli, milletten aldıkları güçle bir çok sorunun üstesinden gelmeyi başardıklarını anlattı.

Canikli, partilerinin ilk zamanlarda zor günler geçirdiğini ve bir çok kişinin ''Ak Partili olmaktan zarar görürüm'' endişesi ile kendilerine uzak durduğunu anımsatarak gelinen noktada ise herkesin partilerinde hizmet etmek için çalıştığına işaret etti.

SİYASİ KÜRTÇÜLÜK PROBLEMİ

Ülkedeki terör sorununun çözümü için önemli adımlar attıklarına vurgulayan Canikli, şöyle devam etti:

''Terörün uzantıları olanlara destek için açlık grevi yapılıyor. Bu tür yöntemlerle devlete, millete ve bu partiye hiç bir şey kabul ettirilemez, devlete kimse şantajla bir şey yaptıramaz. Bu tarihte hiç olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye'de bugün Kürt sorunu yoktur, siyasi Kürtçülük problemi vardır. Bundan 10 yıl öncesi için söylenebilirdi ama bugün için ülkemizin gündeminde yoktur, kalmamıştır. Ülkemizde vahşi bir terör problemi vardır.''

Canikli, hiç kimsenin milletin hassasiyetlerinin üzerine gitmemesi gerektiğini belirterek, ''Eğer kırmızı çizgilerine yaklaşırsanız, bu millet kendi özgürlüğünü, bağımsızlığını, toprak birliğini korumak için ne kadar büyük mücadele vereceğini gösterir. Bunu yapmak isteyenler bunu hiçbir şekilde denemesinler. Türkiye bu problemden kurtulacaktır. Tarih önünde bizi sıkıntıya düşürecek pozisyonlar oluşturmadan bu mesele çözülecektir" diye konuştu.

YERLİ ÜRETİM ARTTI

Terörle mücadelede yerli üretim silahlarla başarılı olunabileceğinin altını çizen Canikli, sözlerini şöyle tamamladı:

''Terörün arkasında silah sağlayan ülkeler olduğuna inanıyorsanız, terörle mücadelede kendi silahımızı kendimiz üretmeliyiz. Terörle mücadelede başarı elde edilmek isteniliyorsa önce buradan başlamak gerekir. Savunma sanayinde 10 yıl önce yerli üretim yüzde 25 iken bugün yüzde 57'ye ulaşılmıştır. Terörü ve siyasi uzantılarını ortadan kaldıracak tek güç AK Parti'dir.''