BIST 10.882
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.514,64
HABER /  GÜNCEL

Validen flaş Reyhanlı açıklaması

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Reyhanlı zanlıları hakkında önemli açıklamarda bulundu

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların faillerinden biri yakalandı. Vali Celalettin Lekesiz, iki kişinin arandığını belirterek, vatandaşlardan emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istedi.

Saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen Mehmet G'nin Hatay'da gözaltına alındığı iki kişinin de arandığı öğrenildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in konuyla ilgili açıklama yaptı.

Lekesiz, şunları söyledi:

Çalışmalar güvenlik ve istihbarat birimlerimiz tarafından kararlı bir şekilde yürütülmektir. 12 kişiden 8’i adli makamlara sevk edildi, bu kişilerden 4’ü tutuklanmıştır. Gözaltında olan 4 kişi daha vardır.

Dün gece saat 23.40 olayın aslı faillerinden olan M.G. yakalanmıştır. 4 kişi Suriye’ye geçmek üzere Samandağ’a geçmiş, kaçmayı başaramayarak birkaç gün arazide saklanmıştır. M.G. D.Ö ve Y.B. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır.

Olayın faallerinden olan iki kişi de aranmaktadır. Başka arananlar da var. Vatandaşlar, şüpheli şahıslar ile ilgili olarak güvenlik birimlerimize bilgi verilmelidir. Elimizde net ve somut bilgiler var. Neyi, nereden aldıkları, nerede sakladıkları açık ve nettir. Vatandaşlarımız sakin olsunlar, dedikodulara bakmasınlar."

SURİYE VATANDAŞI DEĞİL

Vali Lekesiz, bir soru üzerine gözaltına alınanlar arasında Suriye vatandaşı olmadığını da dile getirdi.

Öte yandan, daha önce gözaltına alınan zanlılardan 4'ü daha Adana Adliyesi’ne getirildi.

Patlamalarla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta art arda iki bombalı araç infilak etmişti. Olayda 51 kişi yaşamını yitirirken, 60’tan fazla kişi de yaralanmıştı.