BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  DÜNYA

Vali’den ’eli sopalı polis’ açıklaması

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Sahilde genç kızımızın saçını çeken polis hakkında gerekli işlem yapıldı. Bahsettiğiniz polisler hakkında inc...

Abone ol

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Sahilde genç kızımızın saçını çeken polis hakkında gerekli işlem yapıldı. Bahsettiğiniz polisler hakkında inceleme ve soruşturma devam ediyor" dedi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkan ve yönetim kurulu üyeleri bir süre önce İzmir’e atanan Vali Mustafa Toprak’a “hoşgeldin” ziyaretinde bulundu.

ELİ SOPALI POLİSLER
Ziyarette Vali Toprak’a Gezi Parkı olayları nedeniyle İzmir’de yaşanan protestoların ve kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden “eli sopalı polisler” ile ilgili soru yöneltildi. Vali Toprak, müfettişlerin ve adli makamların soruşturmayı devam ettirdiklerini belirtti. Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben daha önce açıkladım. İlin valisi olarak yapmam gerekeni yaptım ve müfettiş incelemesi istedik. Şimdi bu görüntülere konu olanlarla ilgili süreç devam ediyor. Müfettişler incelemesini sürdürüyor. Sahilde genç kızımızın saçını çeken polis hakkında gerekli işlem yapıldı. Bahsettiğiniz polisler hakkında inceleme ve soruşturma devam ediyor. İncelemeler hukuki norm ve kanıtlar ışığında ilerliyor. Öncelikle görüntülerdekilerin teşhis edilmesi gerekiyor. İnceleme sonrasında kimlikleri ortaya çıkacak. Eğer somut, kanıt, bilgi, belge varsa bunlar üzerinden kısa sürede sonuca gidilecektir.”

’’DOĞRUYU YANSITMAK İSTİYORUZ’’
Ziyarette konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de, İzmir basını olarak yeni dönemde valilik başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla iyi bir çalışma ortamı yakalanacağına inandıklarını söyledi. Sertel, şöyle konuştu: "Ama haber almanın önünde engeller söz konusu olursa, kurum ve kuruluşların kapıları gazetecilere kapatılırsa, bunların habere yansımaları yanlış oluyor. Biz doğru bilgiye ulaşıp, doğruyu yansıtmak istiyoruz. Bu noktada sahada olan arkadaşlarımızın başta şahsınız olmak üzere doğru bilgiye ulaşması için gereken kolaylığın sağlanacağından eminiz.”

’’ÖZGÜRLÜKLER GÜVENCEMİZ ALTINDADIR’’
Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner tarafından olayların başladığı günden itibaren gösterileri takip eden gazetecilerin, gerek bazı vatandaşlar tarafından gerek bazı polisler tarafından şiddet gördüğünün, hakarete maruz kaldığı valiye hatırlatıldı.
Bunun üzerine yeniden söz alan Vali Mustafa Toprak,“Bu sadece gazeteciler için değil Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlarımız için geçerli. İzmir’deki tüm vatandaşlarımızın şahsiyetinin, özgürlüklerinin korunması bizlerin güvencesi altındadır. Bu noktada gazetecilerin çok zor şartlar altında çalıştığı, haber almak için yoğun bir gayret sarf ettiği bazen gözden kaçırılıyor. Kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına kamu görevi gören gazetecilere her türlü katkıyı sağlamak ve onların doğru habere ulaşması için gerekli zemini oluşturmaktan memnuniyet duyarız.” cümlelerini kullandı.
(İHA)