BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

Yayına ağzı bantlı çıktı

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan Kanal T’de rüşvet iddialarıyla ilgili bir haber üzerine Serdar Denktaş’ın kanalın spikerini dava etmesi, ilginç ...

Abone ol

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan Kanal T’de rüşvet iddialarıyla ilgili bir haber üzerine Serdar Denktaş’ın kanalın spikerini dava etmesi, ilginç bir şekilde protesto edildi. Kanal T’nin diğer haber spikeri Nazmi Pınar, yayına ağzı bantlı olarak çıkarak Denktaş’ı eleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan rüşvet skandalı sonrası bağımsız milletvekili Ejder Aslanbaba, Kanal T’de yayına çıkmış ve DP-UG Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın rüşvet verdiğini iddia etmişti. Olay sonrası Denktaş ise kanalı ve kanalın haber spikeri Nazmi Pınar’ı dava ettiğini açıklamıştı.
Tüm olanlardan sonra Nazmi Pınar ise ana haber bültenine ağzı bantlı olarak çıkarak yaklaşık 20 saniye susup Denktaş’ı protesto etti. Ağzındaki bandı çıkardıktan sonra açıklama yapan Pınar, Serdar Denktaş’ın aleyhine açtığı mahkeme davasını protesto ettiğini ve basına karşı yapılan baskıyı kabul edemeyeceklerini belirterek,”Basın özgürlüğü adına Kıbrıs medyası adına konuşacağız ve konuşmaya da devam edeceğiz, kamuoyunu da bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sadece olanları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.
(İHA)