BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

Ethem Sarısülük’ün ailesi karara tepkili

Başkent’te Gezi Parkı protestolarında ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi, olayla ilgili mahkemeye sevk edilen polis memurunun serbest kalmasına ...

Abone ol

Başkent’te Gezi Parkı protestolarında ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi, olayla ilgili mahkemeye sevk edilen polis memurunun serbest kalmasına tepki gösterdi.
Sarısülük’ün ailesi KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB, ATO, Türk Diş Hekimleri Birliği ve TÜRK-İş Sendikal Güçbirliği, Mülkiyeliler Birliği binasında basın toplantısı düzenledi. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, “Şiddetin gerçek sorumlularının verdikleri hukuka aykırı emirleri uygulayan görevlileri aklayarak içinde bulundukları sorumluluktan kurtulabileceklerini zannetmesinler” ifadesini kullandı.
Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise, “Artık adalet beklemiyoruz. Ortada ne saygı duyulacak bir yargı ne de sığınılacak bir hukuk vardır” diye konuştu.
Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük ise, hukuk mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Anne Sayfı Sarısülük ise yarın saat 13.30’da Ankara Adliyesi’nde “Ya gözaltına alınan ve tutuklananları bırakın ya da ben de aynı suçu işledim beni de gözaltına alın” diye suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.
(İHA)