BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  DÜNYA

Türkiye ve Avrupa Konseyi birbirini anlıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, "Türkiye ve Avrupa Konseyi birbirini anlıyor...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, "Türkiye ve Avrupa Konseyi birbirini anlıyor, iyi bir diyalogumuz var" dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile yemeğinde buluştu. İkili öğle yemeği yedikten sonra Dışişleri Bakanlığı’nda basın mensuplarına açıklama yaptılar. Davutoğlu, Avrupa Konseyi’nin demokrasi ve fikir özgürlüğünün, hukuk devletinin Avrupa’da yerleşmesinin en önemli kuruluşu olduğunu ifade ederek, “Türkiye de en başından itibaren Avrupa Konseyi üyesi olarak gurur durmaktadır ve her zaman bu çalışmalara katkı sağlamaktadır. Hem Avrupa demokrasisinin geleceği hem de Türkiye’deki son gelişmelerin arka planı ve gelişmelerle ilgili hükümetimizin yaklaşımını ele aldık. Türkiye, özgürlükleri hukuk devleti kuralları içinde geliştirmeye ve bunu her alanda uygulamaya kararlıdır” dedi.
Hiçbir zaman özgürlüklerden taviz vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, “Özgürlüklerin kullanımı da bütün gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi hukuk devleti kurallarıyla sınırlıdır. Türk demokrasisi kökleşmiştir, yerleşmiştir ve geleceğe dönük olarak da daha ileri bir özgürlük, anlayışını yerleştirmeye kararlıyız” diye konuştu.
Jagland ise ziyaretinin sebebinin Avrupa Konseyi imle Türkiye’nin arasındaki işbirliğinin olduğunu söyleyerek, reform paketinin önemine işaret etti. Jagland, “İfade özgürlüğünü içeren 4. Yargı Paketi birkaç önce Türkiye Parlamentosu tarafından onaylandı. Türkiye ve Avrupa Konseyi birbirini anlıyor, iyi bir diyalogumuz var” şeklinde konuştu.
(İHA)