BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

Nerelerde rahatca denize girilir?

Hava sıcaklıklarının artmasıyla İstanbullular, kentin çeşitli noktalarındaki yüzme alanlarında denize girmeye başladı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü’nün plaj hizmeti verdiği plajlarda, sağlık birimleri tarafından her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri analiz edilerek, halkın gönül rahatlığıyla denize girebilmesi sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda bulunan plajlarda hizmet verecek.

Vatandaşlar yaz sezonunda Avrupa Yakası’nda Menekşe ve Güneş Plajları’nda, Anadolu Yakası’nda ise Caddebostan-1, Caddebostan-2 ve Caddebostan-3 plajlarıyla buluşuyor.

GÜN BOYUNCA TEMİZLİK YAPILIYOR

Plajlarda halkın keyifli bir gün geçirebilmesi amacıyla soyunma konteynırları, duş alanları, ve şemsiyeler, büfeler de hizmet verecek. Plajlarda ayrıca şort, oyun topları, simit vb. deniz malzeme satışları da yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında bulunan tüm plajlarda güvenlik ve cankurtaran personeliyle gerekli tedbirler alınıyor. Plajların hijyen ve sağlık açısından gün boyunca görevli personel ekibi tarafından temizliği yapılıyor.