BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da kamyoncuların 'kâbusu' yakalandı

Alman polisi 2008 yılından bu yana Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya otoyollarında 700'den fazla kamyona ateş açtığı ve bir kadının yaralanmasına neden olduğu öne sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Alman polisi 2008 yılından bu yana Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya otoyollarında 750'den fazla kamyona ateş açtığı öne sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Bu saldırılarda bir kadın yaralanmıştı.

57 yaşındaki kamyon sürücüsünün Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde düzenlenen bir operasyonda yakalandığı belirtiliyor.

Adı açıklanmayan zanlının evinde susturucu takılmış iki silahla, 1300 mermi bulundu.

Geçen yıl Alman polisi saldırılarda ilk kez daha büyük silahların kullanılması üzerine saldırgan ya da saldırganlar için konulan ödülü dörde katlayarak 100 bin Euro'ya çıkarmıştı.

Saldırılarda farklı silahların kullanılması nedeniyle polis başlangıçta birden fazla saldırganın olabileceğinden şüphelenmişti.

Ancak şimdi başka bir zanlı olmasına ihtimal verilmiyor.

'Kuralları ihlal eden sürücülere öfke'

Polisin operasyon öncesinde hedef alınan araçların plakaları ve güzergahlarını incelediği belirtiliyor. Ateş açma olaylarının yaşandığı bölgelerdeki cep telefonu verilerinin de incelendiği haber veriliyor.

Kamyon şoförünün uzun yıllar önce başka bir kamyon tarafından önünün kesildiği ve bundan sonra kuralları ihlal eden sürücülere karşı öfke beslemeye başladığı öne sürülüyor.

Polis yetkililerine göre zanlı sorgusunda insanları hedef almadığını amacının sadece kamyonlara zarar vermek olduğunu söyledi.