BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gazze'ye her an ziyaret yapılabilir...

Başbakan Erdoğan Gazze'ye her an sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin, ''Gazze hazır. Biz olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısının ardından, Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği'nin yeni fasıl açılmasına ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, "Aynen beklediğimiz yönde. Bundan sonrası tamamıyla fasılla ilgili olan birimlerimiz, çalışmalarını zaten kendi aralarında yapacaklar.

Öyle zannediyorum ki birkaç hafta içinde ilerleme raporundan sonra kurumsal çalışmalarını başlatacaklardır. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

OBAMA İLE ORTADOĞU'YU DEĞERLENDİRDİK 

Erdoğan, bir soru üzerine, ABD Başkanı Barack Obama ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sadece Suriye konusunun ele alınmadığını, geniş anlamda Suriye, Irak, Ortadoğu ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

OBAMA İLE 1 SAAT GÖRÜŞME

Obama ile 1 saatlik görüşmeyi aralarındaki güvenli hattan gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Doha toplantısında 11 ülkeden gelen dışişleri bakanlarının ittifakla aldığı bir karar var. O karar da muhaliflere her türlü desteğin verilmesi istikametindeydi. Orada zaten Kerry de bulundu. Kerry'nin de aynı şekilde açıklaması var. Ona aykırı herhangi birşey söz konusu değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin Gezi Parkı olaylarına ilişkin ABD'de yapılan bazı yayınlardan Türkiye'nin rahatsızılığını dile getirip getirmediğini sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Hala anlamadın mı? Olay Gezi Parkı değil. Siz bunu en yakından bilenlerdensiniz. Dolayısıyla idealiniz şu olsun, hakka sahip çıkın, doğruya sahip çıkın. Yeşil ile ilgili hassasiyetimi siz çok iyi biliyorsunuz.

Yapılanlar maalesef hırsızı yakalamak değil, çok farklı şeylerle orada böyle bir adımı atmak. Tabii ki şık olmadı. Bu kadar huzurlu giden bir ülkenin geleceğiyle alakalı olarak bir gölge, bir yaralama meydana getirdiler.

Bu bizleri üzmüştür, ama azmimizi asla kırmamıştır. Bunu da mitinglerde milletimizle paylaşıyoruz ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Olayla ilgili bir taraftan yargı süreci var o devam edecek. Bunların hepsini Türkiye aşmaya muktedirdir. Burada bir sıkıntı yok."

Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin soru üzerine ise "Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" dedi.