BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali çok acıdı pişman oldu!

Vali karı koca çifte çok acıdı ve hemen yardım eli uzatılmasını istedi. Devlet bu çift için seferler oldu ancak çiftin evinden...

Abone ol

Dilencilik yaparak geçinen 81 yaşındaki felçli adama Valilik sahip çıktı. Ama hastaneye yatırıldığı sırada üstünden çıkan paralar herkesi şaşırttı.

Muş’ta felç geçiren ve Valiliğin sahip çıkarak tedavi ettirdiği dilencinin, 22 bin 448 avro parası bulunduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, bir dönem hamallık yaparak geçimini sağlayan, bir süre önce de felç geçiren Yusuf Yaşar (81) ile eşi Hasibe Yaşar, 20 gün önce Muş Valiliği tarafından tedavi ettirilmesi için Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastane personelince yüklük miktarda parası bulunduğu tespit edilen Yusuf Yaşar’ın üzerinde ve evinde yapılan aramada 22 bin 448 avro parası bulunduğu belirlendi. Durumun bildirilmesi üzerine konuyla ilgili inceleme başlatan Muş Valiliğinin, yaşlı çifte yaptığı bakım ve tedavi yardımını kestiği belirtildi.

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Çetinkaya, Yusuf Yaşar’ın evinde ve üzerinden çıkan 22 bin 448 avronun, Vakıflar Bankasında adına açılan hesaba yatırıldığını bildirdi. Çetinkaya, yaşlı çiftin, komşularının ifadelerine göre, toplam 70 bin TL parası bulunduğunu tahmin etiklerini ifade etti. Vali Erdoğan Bektaş, hastaneden taburcu edilen Yusuf Yaşar ile eşi Hasibe Yaşar’ın bakım ücretlerinin bundan sonra Valilik tarafından karşılanmayacağını, haklarında da yaşlarının ilerlemiş olması nedeniyle herhangi bir yasal işlem yapılmayacağını bildirdi.