BIST 10.245
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.399,79
HABER /  DÜNYA

Gazzede acı her saniye artıyor

Gazze'de çocuklar ölüyor, acı her saniye biraz daha katlanıyor. BM, Gazze'deki durumun daha da kötüleştiğini açıkladı.

Abone ol BM'nin Filistinli Mülteciler için kurduğu ajansın (UNRWA) başkanı John Ging, İsrail'in önce havadan sonra da karadan vurduğu Gazze Şeridi'ndeki durumun her geçen saniye daha da kötüleştiğini söyledi.

Ging, 11. gününe giren İsrail saldırıları yüzünden Gazze Şeridi'nde “bir insanlık trajedisi” yaşandığını belirttiği açıklamasında, “Burada her an kötüleşen korkunç bir trajedi söz konusu. Yaralı insanlar yığın yığın akın ediyor. İnanılır gibi değil” ifadesini kullandı.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ging, “Duyduklarımdan ve gördüklerimden şoke oldum. Yaraların durumuna bakınca, gözle görülür biçimde insanlıktan ne derece uzak bir noktaya ulaştığımız ortada” dedi.

İnsanların şiddetten kaçarak sığındığı BM'nin idaresindeki okulun da vurulduğunu hatırlatan Ging, “Gazze'de güvenli ya da sığınılabilecek tek bir yer bile yok. Herkes korku içinde, travma geçiriyor, çünkü şiddetten kaçacak bir yer yok” diye konuştu.

Hastanelerde ilaç ve elektrik sıkıntısı çekildiğini, bu durumun ağır yaralılar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Ging, “Gazze'de silahların kanunu geçiyor ve buna bir son verilmeli. Şiddet şimdi son bulmalı” diyerek, şunları kaydetti:

“Burada, İsrail'deki, bölgedeki ve dünyadaki yetkililere, birlikte hareket etmeleri ve buna bir son vermeleri için sesleniyorum. Ölümlerden onlar sorumludur. Artık anlayış ya da merhamet istemiyoruz. Elimizdeki görüntülerden herkes neler olup bittiğini tam olarak görebilir.”