BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.508,32
HABER /  GÜNCEL

Vakite suç duyurusu

Daınştay üyelerini hedef gösterdiği iddiasıyla Vakit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Anadolu'da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy hakkında, yayınlanan bir haber ve fotoğrafta Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla açılan davanın iddianamesi,bilgilendirme amaçlı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na
gönderildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı, Aykon ve Aksoy hakkında açılan davanın iddianamesi ile suça konu gazete kupürünü, ilgili savcının ''Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırıda gazete yöneticilerinin azmettirici olup olmadığı'' yönünden inceleme yapması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladı.

Bağcılar Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, Anadolu'da Vakit Gazetesi'nde 13 Şubat 2006 tarihinde ''İşte O Üyeler'' başlığı altında yayınlanan haber ve Aytaç Kılınç adlı öğretmenle ilgili kararı veren Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve 3 üyenin fotoğraflarının yayınlanması üzerine re'sen soruşturma başlatmış ve soruşturma sonucu gazetenin sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy hakkında dava açmıştı.

Dava iddianamesinde, Aykon ve Aksoy'un, ''kamu görevlisini terör örgütlerine hedef göstermek'', ''hakim ve savcılara hakaret'' ve ''adliyenin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek'' suçlarından 5,5 ile 34,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti. Davanın görülmesine, 13 Haziran 2006 tarihinde Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.