BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Üzmezi ekrana çıkarmayın!

Hüseyin Üzmez'i özgürleştiren rapor inceleniyor. Adalet Bakanı Şahin ise "onu ekrana çıkarmayın" çağrısı yapıyor.

Abone ol Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp raporunu hazırlayan görevliler hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Bakan Şahin, Hakimevi'nde düzenlenen ''Uluslararası Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Seçenek Yaptırımlar'' konferansına gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, yazar Hüseyin üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp raporunu veren görevlilerle ilgili bir soruya, ''İnceleme başlattık. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bir inceleme başlattı. İnceleme için benim onayım gerekmiyor. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüzün onayı ile böyle bir inceleme başlatıldı'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''İnceleme, raporu veren Adli Tıp görevlileri hakkında değil mi?'' sorusunu yanıtlarken Şahin, ''Evet. Basında çıkan bir takım iddialar var. Bu iddiaların araştırılması için Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bir inceleme yapıyor'' dedi.

ÜZMEZ'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Şahin, adaletin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Kamuoyunun gündeminde bu kadar yer almış olması ve kamuoyunun vicdanını rahatsız etmesini ben anlayışla karşılıyorum. Zannediyorum bir kız çocuğumuza cinsel istismarda bulunulması, bu nedenle görülen davanın kamuoyu vicdanında açtığı yaradan ziyade, sanık durumundaki kişinin ulu orta konuşarak mütedeyyin insanları rahatsız edici açıklamaları. O nedenle televizyonlarınızın bu kişiyi programlara çıkarmak gibi bir zorunluluğu var mı? Müslümanlık adına muazzez dinimizi ve buna inananları rencide eden, bu cümleleri sarf eden bu kişiyi kamuoyu önüne çıkartmakta isabet görmüyorum'' dedi.