BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  EKONOMİ

Uzanların Ürdün'deki gizli imparatorluğu

Uzan Ailesi Ürdün'de dev şirketler kurarak adeta imparatorluklarını ilan etti. Ailenin GSM dahil bir çok şirketi olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

TMSF’nin, İmarbank operasyonun ardından yurt dışına yerleşen Uzan Ailesi’nin, resmi olarak teyit edilmese de Ürdün de oldukları biliniyordu.

Libananco davası kapsamında, Uzan Ailesi’nin bu ülkedeki mal varlıkları da araştırıldı. Yapılan araştırma sonucunda, Uzanlar’ın ‘emanetçi’ sistemi ile Ürdün’de büyük bir imparatorluk kurduğu saptandı.

HER ALANDA ŞİRKETİ VAR

Yapılan araştırmalara göre, Uzan Ailesi’nin Ürdün’de, GSM operatörlüğü, çimento, inşaat, medya alanında dev şirketleri bulunuyor.

HAKAN UZAN ADINI DA DEĞİŞTİRMİŞTİ

Yakın zamanda Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'ın Ürdün'de olduğu ve bu ülkenin vatandaşlığına yeni bir isimle geçiş yaptığı ortaya çıkmıştı. Uzan'ın 9671042657 numaralı ve Murad el Umeri adına düzenlenmiş Ürdün Pasaportu taşıdığı belirlenmişti.

Ürdün medyasında sıkça yer almaya başlayan Hakan Uzan, eşine de ordu radyosunda iş ayarlamış.

Vadi-ül Seyr'in Kuseyr semtinde lüks bir villada ikamet ettiği belirtilen Uzan ailesi ülkenin nüfuzlu aileleri ile yakın dostlar.

LİBANANCO DAVASI

Öte yandan, merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan ve Türkiye aleyhine 10.1 milyar dolarlık tahkim davası açan Libananco şirketinin, temyiz başvurusunda sona gelindi. Ocak ayı içinde ABD’de yapılan sözlü savunmaların ardından, taraflar yazılı olarak mahkemeye ek savunma yaptı. Tahkim heyeti ise temyiz başvurusunu değerlendirmeye başladı. Kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.