BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

Uzan'a bir kötü haber de mahkemeden

Cem Uzan'ın Türkiye'ye kaçırıldığını iddia ettiği çocuklarının iadesi için açtığı dava sonuçlandı.

Abone ol

Fransa’dan iltica talebinde bulunan işadamı Cem Uzan’ın eşi Alara Uzan tarafından Türkiye’ye kaçırıldığını iddia ettiği çocuklarının iadesi için açtığı dava reddedildi.

Mahkeme, belirlenen gün ve saatlerde baba Cem Uzan ile çocukları  Renç Emre (11) ve Yasmin Paris’in (7) hem yüzyüze hem de internet aracılığıyla şahsi görüşmelerinin sağlanmasına karar verdi. Cem Uzan’ın avukatları ise çocuklar için yurtdışı çıkış yasağı olduğundan yüz yüze görüşmenin mümkün olmayacağını belirterek, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Cem Uzan’ın, eşinin çocukları Türkiye’ye kaçırdığı iddiasıyla Fransa’da açtığı dava sonrasında iki ülke adalet bakanlığınca krizi çöz mek için Sarıyer Aile Mahkemesi görevlendirilmişti.

Alara Uzan lehine sonuçlanan davada mahkeme, çocukların babalarıyla yüz yüze ve internet aracılığıyla görüşeceği günleri de belirledi. Buna göre çocuklar her ayın 1’inci ve 3’üncü haftası annelerinden alınarak babalarıyla görüşecek. İnternet görüşmesi için gereken şartların ise Cem Uzan tarafından oluşturulması kararlaştırıldı.