BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

Haydarpaşa Garı'na geçici çatı yapılıyor

Tarihi yapıda çıkan yangının ardından tamamen kül olan çatının onarım çalışmaları sürüyor.

Abone ol

Tarihî yapıda çıkan yangının ardından tamamen kül olan çatının onarım çalışmaları sürüyor. Kış mevsimiyle birlikte yağmurların artması üzerine harekete geçen yetkililer, Anıtlar Kurulu ve Kadıköy Belediyesi'nden izin alarak gara geçici çatı inşa ediyor.

Elektrik tesisatından çıkan yangında büyük hasar gören tarihî Haydarpaşa Garı'na geçici çatı yapılıyor. Anıtlar Kurulu ile Kadıköy Belediyesi'nden alınan izinlerin ardından onarım çalışmaları önceki sabah başladı.Tarihî gar binasının daha fazla zarar görmemesi için sıradan bir çatı yapılacak.

10-15 günde tamamlanması planlanan geçici çatıyla, tarihî binanın yağmur ve soğuktan korunması sağlanacak. Kışın atlatılmasından sonra gar binasının komple bakıma alınacağı ve geçici çatının yıkılarak tarihî yapıya uygun çatı inşa edileceği belirtildi.TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, 'Haydarpaşa Dayanışması Platformu'nca gar restoranında düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden hocaların tavsiyesiyle Haydarpaşa Garı'nda asıl çatı inşa edilene kadar geçici çatı yapmaya karar verdiklerini açıkladı. Çatının 10-15 gün içinde bitirilmesinin planlandığını ifade eden Gedikli, daha sonra asıl çatının röleve ve restorasyon çalışmalarına başlanacağını bildirdi.