BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kadir Has'ta Avrupa Birliği günleri

Macaristan Büyükelçisi Andreas Gyenge, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyeceklerini söyledi.

Abone ol

15 Aralık Çarşamba, 10:30  Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu’nunda, Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin ev sahipliğinde, Macaristan Baş Konsolosu  Dr.  András Gyenge, Ocak 2011 ‘de AB Konsey Başkanlığını üstlenecek Macar Hükümeti’nin politik öncelikleri hakkında bir konuşma  yaptı.

Büyükelçi Gyenge’nin yaptığı konuşmada Türkiye ve aday diğer Batı Balkan ülkelerinin AB’ye katılım süreci, Tuna Stratejisi ve Karadeniz Sinerjisi gibi başlıklar yer aldı. Ayrıca Dr. Gyenge  konuşmasında AB’nin global ekonomik krizden çıkma yollarına ve Macar Hükümetinin izleyeceği derin entegrasyon politikalarına, AB’nin ortak enerji ve güvenlik sorunlarına ve AB ‘nin komşu ülkelerle ilişkilerine değindi. 

Konuşmayı izleyen soru cevap bölümünde Baş Konsolos Gyenge AB’nin gelecek 50 yıllık vizyonu hakkında yöneltilen soruya AB’nin önceliğinin  halen barış ve refah sağlamak olduğunu tekrarladı. CIES direktörü Dr. Triantaphyllou’nun kendisine yöneltiği Batı Balkan aday ülkelerin tam üyeliklerinin 2014 yılına kadar gerçekleşmesinin Türkiye’nin üyelik sürecine etkisi hakkında sorduğu soruya ise Macar Hükümeti’nin Türkiye’nin üyeliğinin arkasında olduğunu, bu konudaki her türlü çabaya destek olacaklarını fakat AB Başkanlığının genişleme politikasına 27 üye ülkenin  izleyeceği ortak politikaların esas teşkil edeceğinin altını çizdi.

Avrupa Çalışmaları Merkezi ilkini gerçekleştirdiği  etkinlikler serisi süresinde Avrupa Birliği politikalarını şekillendiren aktörleri, devlet ve uluslararası kurum temsilcilerini Kadir Has Üniversitesi bünyesinde ağırlamağı amaçlamaktadır.