BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirlerine vurgun

Adana’da, dağlık arazide tespit edilen uyuşturucu ekim sahasına komando timleri ve çok sayıda personel tarafından operasyon düzenlendi. Yapı...

Abone ol

Adana’da, dağlık arazide tespit edilen uyuşturucu ekim sahasına komando timleri ve çok sayıda personel tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda piyasa değeri 3 milyon 900 bin lirayı bulan 118 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik 6 aydır yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunca Feke ilçesinin dağlık kesiminde dört ayrı noktadaki yasadışı ekim sahası tespit edildi. 21 Ağustos günü sabaha karşı 05.00 sıralarında Feke İlçesi Jandarma asayiş timleri, olay yeri inceleme ekipleri, narkotik köpek ve komando timleri ile birlikte 113 personelin katılımı ile eş zamanlı olarak bölgeye operasyon düzenlendi. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 900 bin lira olduğu tespit edilen 118 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

“KENEVİRLERİ YAPAY HAVUZ OLUŞTURARAK SULADILAR”
Operasyon alanında yapılan incelemelerde, kenevir ekimi yapılan yerlerin dağlık, sarp ve ulaşılması zor ormanlık arazi kesimi olduğu, çok sayıda yapay havuz oluşturularak kenevir tarlalarının özel yöntemlerle toprak altına döşenen plastik su boruları ile sulandığı tespit edildi. Uyuşturucu üreticilerinin, kenevir bitkilerinin daha çabuk yetişmesi için ilaçlama ve gübreleme yaptığı, hayvanlardan korumak için de kenevir tarlalarının etrafına tel çit çektikleri belirlendi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Feke Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile kenevir yetiştirilmesinde kullanılan çok sayıda malzemenin olay yerinde yakılarak imha edildiği, ilgililer hakkında da yasal işlem yapıldığı bildirildi.
(İHA)