BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu denetimine ilk yakalanan kim oldu?

İstanbul'da 20 gündür süren uyuşturucu denetimlerinde 136 sürücü kontrolden geçirildi. Her gün binlerce kişinin canını emanet ettiği dolmuşlardan ikisinin şoföründe uyuşturucu çıktı!

Abone ol

İNTERNET HABER- İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan birtanıtım ve bilgilendirme toplantısının ardından 21 Ağustos tarihinde başlatılan sürücülere yönelikuyuşturucu kontrolleri aralıksız sürüyor.

İLK YAKALANAN MİNİBÜS ŞOFÖRÜ OLDU

Kontrolde ilk yakalanan ise bir minibüs şoförü oldu.Kadıköy’de yapılan kontroller sırasında yakalanan C.G.’nin (33) esrar kullanarak araç kullandığı tespit edildi. Şüphelinin ehliyetine 5 yıl süre ile el konulup 3 bin 600 lira para cezası kesildi. Şüpheli ayrıca polis merkezine teslim edilerek hakkında uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldı. Denetimlerde bir minibüs şoförü daha aynı şekilde yakalandı.

136 SÜRÜCÜ KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu denetimi süresinde 136 sürücü kontrolden geçirildi. Fatih bölgesinde sürücü H.G.,Beşiktaş bölgesinde sürücüler S.Ç. ile H.B.,Ümraniye bölgesinde sürücüler R.M. ile V.O.’nun uyuşturucu madde kullanarak araç kullandıkları tespit edildiği öğrenildi.

Bu kişilerden birinin kokain kullandığı diğerlerinin esrar maddesi kullandıkları belirlendi. Bu sürücülerin de ehliyetlerine 5 yıl el konulup, 3 bin 600 lira para cezası uygulandıktan sonra polis merkezine teslim edilerek haklarında uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

ÖNCE ALKOL SONRA UYUŞTURUCU TESTİ YAPILIYOR

Uyuşturucu testinin yapılan alkol kontrolü sırasında alkollü çıkmayan ancak alkollü hali gözlenen sürücülere uygulandığı belirtildi.

Almanya’dan ithal edilen Mobil uyuşturucu analiz cihazı 2 parçadan oluşan bir set . Setin ilk parçasında bulunan pet yardımıyla sürücüden tükürük örneği alınıyor. Sürücünün ağzına sokup yaklaşık 2 dakika bekletilen pet daha sonra dışarı çıkarılıyor ve kimyasal tepkimelerin tamamlanması için 7 dakika bekletiliyor. Daha sonra bu pet’in takıldığı mobil uyuşturucu analiz cihazı kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını belirliyor. Cihazın 19 ayrı uyuşturucuyu tanıyabileceğini söyleyen yetkililer test yapılan kişinin hangi uyuşturucuyu kullandığının da mobil uyuşturucu analiz cihazıyla tespit edildiğini söylediler. Cihaz, uyuşturucu kullanıldıktan sonraki 48 saat içinde tespit yapabiliyor.