BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  GÜNCEL

Garsona 400 bin liralık çılgın bahşiş

ABD’nin St. Louis şehrindeki bir restoranda yemek yiyen müşteri, bayan garsona 200 bin dolar (yaklaşık 400 bin TL) bahşiş vermek istedi.

Abone ol

ABD’nin St. Louis şehrindeki bir restoranda yemek yiyen müşteri, bayan garsona 200 bin dolar (yaklaşık 400 bin TL) bahşiş vermek istedi. Kredi kartı üzerinden gelen bahşiş, Visa tarafından "aşırı" bulunarak geri çevrilince garson bahşişi alamadı.

St. Louis’te öğle yemeği için bir restorana gelen 20’li yaşlarında iki kız kardeş, zengin bir menü sipariş etti.

Kadınlardan biri, kız kardeşi ve daha sonra aralarına katılan bir kişinin paralarını ödeyeceğini söyledi.

BUGÜN İYİLİK MELEĞİNİM DEDİ VE

Yemek parasını ödeyecek kadının kendisini yanına çağırdığını belirten garson, "Bana, ’ne kadar bahşiş verdiğimi kız kardeşime sakın söyleme. Bugün ben senin koruyucu meleğinim’ dedi" şeklinde konuştu.

KREDİ KARTINDAN ALAMADI

Kadının 111.54 dolarlık faturanın "bahşiş" kısmına 200 bin dolar yazdığını gördüğünde büyük bir şok yaşadığını belirten garson, "Restoran yönetimine haber verdim. Müdür, Visa’yı aradı. Ancak kredi kartı firması, bu kadar yüksek bir bahşiş olamayacağını belirterek, ödeme yapılamayacağını söyledi" dedi.

Garsonun Reddit hesabındaki yazısına yapılan yorumlarda ise, kız kardeşlerin kredi kartından bu kadar yüksek miktarda bahşiş verilmeyeceğini bildikleri için garsona şaka yaptıklarını ileri sürdü. Ayrıca Reddit’e konulan faturada toplam hesabın 211,000.54 olması da dikkat çekti. Faturada yanlış hesap nedeniyle yemek fiyatı 11,000 olarak görünüyor.