BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu baronlarının İstanbul zirvesi

Kokain operasyonunda tutuklanan Abdullah Baybaşin'in Bolivya'dan getirdiği kokaini almak için uyuşturucu baronlarının İstanbul'da buluştukları öne sürüldü

Abone ol

Türkiye’nin en büyük kokain operasyonunda tutuklanan Abdullah Baybaşin’in Bolivya’dan getirttiği kokaini teslim almak için ülkelerinden gelen baronların, İstanbul’da bir zirve gerçekleştirdikten sonra kokainle birlikte ülkelerine dönmeyi planladıkları ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik polisi yaptığı bir yıllık çalışma sonucu Bolivya’dan yüklü miktarda uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. 13 Ocak’ta İspanya’nın önemli baronlarından Rıcardo Alarcon O., İngiltere’nin önemli uyuşturucu baronlarından Brian M., Bulgaristan’ın önemli baronlarından olan Abdülbaki H. ve Hollanda’nın önemli uyuşturucu baronlarından olan Nematollah A’nın İstanbul’a geldiğini tespit eden polis sevkıyat tarihinin yakınlaştığını belirledi.

POLİSTEN ADIM ADIM TAKİP

Polis, Çağdaş Baybaşin tarafından Ulus ve Etiler’deki lüks villalarda misafir edilen baronları adım adım izlemeye başladı. Çalışmalar kapsamında takibe alınan uyuşturucu baronu Abdullah Baybaşin’in oğlu Çağdaş Baybaşin’in 1 yıl içinde sürekli yurtdışına giriş çıkış yaptığı belirlendi. Çağdaş Baybaşin’in babasıyla yaptığı görüşmelerde bulunduğu ülkeler için “sıcak ülke” demesi polisin dikkatini çekti.

SICAK ÜLKEDEN MİSAFİR

Polis Çağdaş Baybaşin’in yurt dışında bulunduğu süre içinde uyuşturucu baronlarıyla temasa geçtiğini belirledi. Baronların adamlarının Baybaşin’i ziyaret ettikleri de teknik takibe takıldı. Babasıyla yaptığı telefon konuşmalarında sürekli şifreli konuşan Çağdaş Baybaşin’in telefonda babasına “Sıcak ülkeden gelen misafirlerimiz tamam” demesi üzerine narkotik polisi operasyon için düğmeye bastı.

281 KİLO KOKAİN

Şifreli mesajı çözen polis kokain yüklü geminin İstanbul’a giriş yaptığını belirledi. Ambarlı’da kokain yüklendiği tahmin edilen kuru yük gemisine baskın düzenleyen polis yüzlerce konteyner arasından kokain yüklü konteynırı buldu. Uzun süren aramalar sonucunda bulunan konteynırı açan polis, ahşap yer döşemelerinin arasına gizlenmiş 281 kilo 500 gram kokaine ulaştı. Operasyonla ilgili aralarında baba oğul Baybaşinler’in bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Ataköy’deki lüks villasında gözaltına alınan uyuşturucu baronu Abdullah Baybaşin’in ifadesinde “Kısa süre önce geçmiş olsun demek için birkaç kişi evime geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Bana sevkiyattan bahsettiler. ‘Bu işi birlikte yapalım’ dediler. Polise de ihbar etmedim ama kabul de etmedim” dediği öğrenildi.