BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,74
HABER /  DÜNYA

Obama'da 'git be Mübarek' dedi

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Mısır halkının sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi

Abone ol

Mısır'da halk ayaklanmasına karşı hala koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e ABD Başkanı Barack Obama tekrar çağrıda bulundu. Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Mısır halkının sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'daki krizin başlamasından bu yana Mübarek'le iki defa telefonla konuştuğunu belirtti.

Mübarek'e her iki konuşmasında da, "Mısır'ın geleceği Mısırlıların kendi elindedir. Bu geleceği biz belirleyemeyiz" gerçeğini belirttiğini söyleyen Obama, ayrıca "bastırma, şiddete başvurma ve iletişim kanallarını kesme" gibi eski usullerin işe yaramayacağını söylediğini kaydetti. Obama, "Düzenli geçişsürecinde işe yarayacak tek şey şu andan başlayarak bütün tarafların katıldığı adil ve bağımsız seçimlere gidilmesidir. Hükümet yetkilileri de Mısır halkının dertlerine çare bulmalıdır. Mübarek hükümetindekilerle bunu görüşmesi lazım. Mübarek Mısırlıların sesine kulak vermelidir" dedi.