BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.501,51
HABER /  POLİTİKA

Üskül iddialarının arkasında

CHP lideri Baykal'ı kızdıran AK Parti Milletvekili Üskül sözlerinin arkasında durdu

Abone ol

Mersin'de yaptığı 'sivil anayasa' açıklamasının ardından CHP Lideri Deniz Baykal'ın eleştiri yağmuruna tuttuğu AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, söylediklerinde abartılacak fazla bir şey olmadığını, Baykal'ın yaptığı açıklamaların üzerinde durmak istemediğini söyledi.

Bir gazeteye verdiği 'sivil anayasa' konulu röportajla gündeme gelen Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Ülkül, iddialarının arkasında durdu.

Bunda abartılacak bir şey yok

Anayasadaki '..izm'lerin olmaması gerektiğini öne süren Üskül, "...izm'ler olmasın anayasada. ..izmler, her hangi bir ideolojinin ifadesi olan hükümler yer almasın. Anayasa, renksiz bir anayasa olsun. Kurucu ilkelere bağlı ama renksiz bir anayasa olsun. Söylediğim buydu. Bunda çok abartılacak bir şey görmüyorum. Sosyalizm, Kemalizm, Komünizm... aklınıza ne gelirse...." diye konuştu.

"Atatürk parsellenemez"

Bir gazetecinin, Türkiye'de Kemalizm hakkında söylediklerini sorması üzerine ise Üskül, "Hassas olmayı gerektiren bir şey yok. Mustafa Kemal Atatürk, bu ilkelerin kurucusu, önderi, büyük bir insandır. Ve Mustafa Kemal Atatürk parsellenemez, bütün ülkenin, milletin ortak değeridir. Dolayısıyla bu konuda zaten Türk milleti arasında her hangi bir tartışma yok. Ortak değerlerin böyle parsellenmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum. Mustafa Kemal Atatürk'e bir atıf yapılabilir. Buna hiçbir engel yok. Ama Kemalizm başka bir şeydir, sosyalizm başka bir şeydir, liberalizm başka bir şeydir. Anayasada Mustafa Kemal Atatürk'e atıf yapılabilir" dedi.

Baykal'ın açıklamalarına yanıt

Bugünkü açıklamalarından sonra tepki alıp almadığının sorulması ve CHP lideri Deniz Baykal'ın hakkında yaptığı "Dakika bir, gol bir" açıklamasının hatırlatılması üzerine Üskül, "Sayın Baykal'ın yaptığı açıklamaların üzerinde durmak istemiyorum. Olabilir. Ben kendi düşüncelerimi açıklıyorum, tartışmak istemiyorum. Bunlar kişisel görüşlerim. Başbakanla da açıklamalarımızla ilgili daha görüşmedik" diye konuştu.