BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,44
HABER /  GÜNCEL

Tarikat cinayetinde karar

Tarikat şeyhinin talimatıyla işlendiği öne sürülen cinayet davasında karar çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, 43 yaşındaki İsmail Hikmet Öncel'i, bağlı bulundukları Rufai tarikatının şeyhi olduğu ileri sürülen Ömer Faruk Tüker'in talimatıyla öldürmekle suçlanan İbrahim Bakır ve Mustafa Tüker, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Bakır ve Tüker katıldı, tutuksuz sanıklar gelmezken, sanıkların ve öldürülen Öncel'in yakınları ve avukatı ise hazır bulundu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen öldürülen Öncel'in kardeşi İbrahim Orhan Öncel, cinayetten tarikat şeyhi Ömer Faruk Tüker'in sorumlu olduğunu, tutuklu sanıkların yanı sıra tutuksuz yargılanan sanıkların da en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Müdahil avukatı Salih Yıldız, Ömer Faruk Tüker'in tarikat ilişkilerinin cinayetin zeminini oluşturduğunu savundu. Sanık avukatlarından Mehmet Dilan ise suçlamaların doğru olmadığını söyledi.

Savcılığın esas hakkındaki mütalaasını vermesi, sanıkların son sözlerini ve tarafların görüşünü alan mahkeme heyeti, sanıklardan Bakır ile Tüker'e ‘tasarlayarak adam öldürmek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verip, iyi halleri dikkate alınarak ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen tarikat şeyhi Tüker ile öldürülen Öncel'in eşi Leyla ise delil yetersizliğinden beraat etti.