BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üsküdarda yarış AKP ile CHP arasında

Üsküdar'daki seçim yarışı AK Partili Mustafa Kara ile CHP'li Sema Barlın arasında geçiyor. Anket verilerine göre SP üçüncü sırada bulunuyor.

Abone ol

29 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken Başbakan Erdoğan'ın ikamet ettiği Üsküdar'da seçim yarışı kızışmış durumda. Üç partinin ismi öne çıkıyor. Yarışan ise AK Parti ile CHP görünüyor.
Üsküdar'da AK Parti adayı Mustafa Kara'yı en fazla zorlayacak isim CHP'nin kadın adayı Sema Barlın... Bir araştırma şirketinin yaptığı son ankete göre AK Parti adayı Mustafa Kara, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 35,9 oy oranına sahipken, en yakın rakibi CHP adayı Sema Barlın yüzde 28,8’lik bir oy potansiyeline sahip görünüyor.

SP ÜÇÜNCÜ SIRA

SP adayı Yılmaz Bayat bu ankete göre üçüncü sırada görünüyor. SP adayı daha çok kentin arka kısımlarında güçlü bir dalgalanma yaratıyor. Bayat, buralarda AK Parti adayını bir hayli terletiyor. Anketler Bayat'ı üçüncü sırada gösterse de Üsküdar bir sürprize açık görünüyor.

KARA RAKİP OLARAK CHP'Yİ GÖRÜYOR

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara ise Üsküdar’ın Başbakan Erdoğan’ın ikamet ettiği ilçe olması dolayısıyla kendileri açısından ayrı bir önem taşıdığını belirtiyor ve "Üsküdar’ı CHP’ye kaptırmayacaklarını" söylüyor.

Mustafa Kara, Saadet Partisi adayı Yılmaz Bayat'ın seçimleri kazanma şansı olmadığı iddiasında bulunuyor. Bu nedenle de sağ oyların bölünmemesini istiyor...