BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konyada 5 yıla damga vuracağız

Konya'da seçimler rahat bir havada geçiyor. Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde de büyük hedefleri olduğunu söylüyor.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ''hedeflerinin büyük olduğunu, yeni dönemde de büyük eserler ve büyük hedeflerle yollarına devam etmek istediklerini'' söyledi.

Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini anlattı.

Kültür, spor, eğitim, bilim ve çevre konularındaki projelerini tek tek anlatan Akyürek, Konya'nın her geçen gün daha da büyüdüğünü, geliştiğini belirtti.

Köprülü kavşaklarıyla, modern caddeleriyle ulaşımın kolaylaştığı Konya'da şimdi kentsel dönüşüm projeleri ve yeni sağlıklı yaşam alanlarını hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

''Anadolu Selçuklu devletinin başkenti, tarihi İpek Yolu'nun en önemli ticaret ve konaklama merkezi olan Konya'mız, bugün tahıl ambarı unvanının yanına artık kültür, turizm ve sanayi başkenti kartvizitini de iliştiriyor. İş, sanat, turizm, kültür, sanayi, ulaşım açısından da merkez olma yolunda önemli atılımlar yapılacak. Yakında açılışını yapacağımız atık su Artıma tesislerimiz ve diğer sulama projeleri ile medeniyetlerin merkezi Konya, suya da doyacak.''

Akyürek, Türkiye'de ilk olması bakımından büyük önem taşıyan Bilim Merkezi'nin vizyon projelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, olimpiyat köyü, yeni stadyum, engelliler kompleksi ve afet koordinasyon merkezinin de diğer projelerden bazıları olduğunu kaydetti.

''Şimdi durmak yok, hizmete devam'' diyen Akyürek, ''Hedefimiz büyük. Yeni dönemi büyük eserler, büyük hedeflerle başlatıp, yolumuza devam etmek arzusundayız. Yeni 5 yıla damgasını vuracak projelerimizi hazırlamak ve sizlerle paylaşmak bize heyecan veriyor'' dedi.

Programa, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, Özkan Öksüz, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı.