BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.395,87
HABER /  EKONOMİ

Uşak OSB'den tam destek

Eynal Kaplıcaları Gazinosu’nda tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi

Abone ol

Kütahya Simav Esnaf ve Sanayiciler Derneği (SESAD) üyeleriyle kaynaşmak ve sorunları masaya yatırmak amacıyla Eynal Kaplıcaları Gazinosu’nda tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi

SESAD’ın yemeğine Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Başkanı Hüseyin Bilgin ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Yıldırım’da katıldı. Yemeğin ardından Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDEF) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) gibi Türkiye ve dünya pazarında söz sahibi olan federasyonların slayt gösterisi yapıldı.

Slayt sunumundan sonra bir konuşma yapan SESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kulat, yeni kurulmuş bir dernek olmalarına rağmen kısa zamanda oldukça büyük ilerleme kaydettiklerinin altını çizdi.

Derneğin işleyişi hakkında kısa bir bilgi veren Kulat, “Derneğimiz, işlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazarlara açılmak isteyen esnaf ve iş adamlarımızı temsil edecek bir oluşumdur. İlçemizdeki sorunları gündeme taşıyarak, çözüm önerileri üretmek ve Simavlımızın hak ettiği yere ulaşması yolunda katkı sağlamak üzere kurulmuştur” dedi.

Ayrıca ESİDEF ve TUSKON’a yaptıkları başvurulardan olumlu haberler aldığını belirten Kulat, Simavlı esnaf ve sanayiciler ESİDEF ve TUSKON ile dış pazarlara da açılma şansı yakalayacaklarını söyledi. Kulat ayrıca, “Simavlı iş adamlarının sorunlarının ve dertlerinin farkındayız, Simav’ın artık kaybetmeye tahammülünün olmadığını biliyoruz.

Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütlerinin ortak adımlarıyla ekonomik problemlere ve dertlerimize çözümler bulunacağı kanaatindeyiz. Kerestemizi, tarımımızı, halıcılığımızı ve daha birçok ekonomik değerimizi kaybettik. Gelin artık kaybetmeyelim. Gelin artık Simav için kazanma günleri başlasın.

Bunun için tüm farklılıklarımızı, siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakalım ve ortak değerimiz olan Simav için çalışalım” diyerek sözlerini tamamladı.Kulat’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan USİAD Başkanı Hüseyin Bilgin, “Sivil toplum kuruluşlarının önemi artık herkes tarafından bilinmektedir.

Ülkemiz geçtiğimiz yıllarda gelişmekte olan ülkeler arasındaydı. Ancak şu an sivil toplum örgütlerinin de etkisiyle gelişen ülkeler arasında yerini aldı. İl ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları öncelikle il ve ilçesi ardından ülkesi için çok önemli bir konuma ulaştı. SESAD Başkanı Ahmet Kulat’ın heyecanı beni oldukça etkiledi.

Genç yaşta bu yükün altına girmek kolay değil. Umarım bu heyecan Simav için hayırlı olur. Simav güzel bir yer inanıyorum ki çok daha güzel olacak” dedi. Bilgin’in ardından söz alan Uşak OSB Başkanı Yıldırım, “Başkanımız çok genç ve heyecanlı ona destek verirseniz başarılı olacağından eminim.

Sıkıntılarınızı ortak hareket ederek çözmeye çalışırsanız daha kolay çözüm bulacağınızı düşünüyorum. İnşallah Simav için hayırlısı olur” diyerek sözlerini tamamladı. Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım konuşmasının ardından yemek sona erdi.