BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.404,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dursunbey'de İsrail protesto edildi

İsrail'in Türk gemisine yönelik gerçekleştirdiği ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan gemi baskınına tepkiler sürüyor.

Abone ol

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde düzenlenen mitingde İsrail'in devlet terörü protesto edildi.

Memur-Sen Dursunbey ilçe temsilciliğinin düzenlediği şehir meydanındaki basın açıklamasına bine yakın kişi katıldı. Belediye önünden başlayan yürüyüş sırasında sloganlar atıp tekbir getiren Dursunbeyliler İsrail'i lanetledi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz başta olmak üzere başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İsrail'e tepki mitingindeki konuşmalarda İskenderun'daki terör saldırısının da İsrail'le alakasının olduğunu, bunun tesadüf olamayacağı ifade edildi.

Memur Sen ilçe temsilcisi İsmail Mert, "Bugün hepimizin yine içi yanıyor, içimiz yine kan ağlıyor, kırılıyoruz. Kutsal değerlerimize saldırı var, başımızda terör laneti var. İsrail'in Türk bayrağı ile seyir halindeki bu insanlık gemisi Mavi Marmara'ya yaptığı saldırı tarihe kara bir sayfa olarak geçmiştir. Ellerinde kendilerini savunabilecekleri en basit bir gereç bile bulunmayan, hedefleri zor durumda olan Filistin halkına insani yardım ulaştırmak olan insanlara silahla mukabele etmek ancak insanlıktan nasipsiz İsrail ordusundan beklenebilecek bir tavırdır. Yapılanın bugün tüm dünyanın kınadığı Somalili korsanların korsanlıklarından ne farkı var? Aslında farkı vardır, birisi münferit başıbozuk korsanlık iken bir diğeri devlet korsanlığıdır. Öyle ya korsan kurulan bir devlete de ancak bu yakışır.

Bu hareketi ile terör devleti İsrail tam anlamıyla bizim deyimimizle cami duvarına pisletmiştir. Korsan devlet İsrail'in yaptığının devlet terörü olduğunu artık tüm insanlık ve tüm dünya devletleri kabul etmiştir. Bizim devlet yöneticilerimiz de bu olayı devlet terörü yani İsrail devletini terörist olarak ilan etmiştir" dedi.