BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak eğitimde başarılı oldu

Çakacak, il genelinde eğitim öğretimdeki başarının her geçen yıl arttığını söyledi.

Abone ol
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, SBS ve LYS’de başarılı olan 89 öğrenciye ödül vererek il genelinde eğitim öğretimdeki başarının her geçen yıl arttığını söyledi.
 
Uşak Milli Eğim Müdürlüğü SBS ve LYS'de başarılı olan 89 öğrenci için Atatürk Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenledi. Törene AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve il müdürleri ile veliler katıldı. Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak il genelinde eğitim ki başarının her geçen gün artmasının gurur verici olduğunu söyledi. Elde edilen başarının veli, öğretmen ve öğrencilerin ortak eseri olduğunu belirten Çakacak, her zaman başarıyı ödüllendireceklerini ifade etti.
 
Eğitimdeki fiziki sorunları aşmak için yaz döneminde okullardaki tadilatlara hız verdiklerini ifade eden Vali Çakacak, “İlimizde öğrenim gören öğrenciler bu yıl önceki yıllara göre SBS ve LYS sınavlarında daha başarılı oldu. Bu başarının tesadüf olmadığını hepimiz biliyoruz. Son beş yıldır artarak devam eden başarı oranı bu yıl bizleri gururlandıracak seviyeye ulaştı. İlimizde bu yıl 62 bin 527 öğrenci eğitim öğretim gördü. Bu öğrencilerimize 3 bin 509 öğretmen ve personel ile hizmet verdik. 2009-2010 eğitim öğretim yılında SBS'ye ilimizden 4 bin 445 öğrenci girdi, sınavlarda 2 bin 310 öğrenci başarılı oldu. Sınava gören öğrencilerin yüzde 52'si sınavla öğrenci alan okullara yerleşme hakkını elde etti. Sınavda başarılı olan öğrencilerimizden 107'si Fen Liseleri'ne, 306'sı Anadolu Öğretmen Liseleri'ne, bin 1164'ü Anadolu Liseleri'ne, 727'si ise Anadolu Meslek Liseleri'ne gidecek. SBS'de Türkiye genelinde ilk yüzde 1, ilk binde 4, ilk on binde ise 51 öğrencimiz yer aldı. LYS sınavında ise ilimiz Türkçe - Sosyal dalında Türkiye dokuzuncusu, Matematik - Fen dalında Türkiye yedincisi, Türkçe - Matematik dalında ise Türkiye beşincisi oldu. Bu sonuçlarla ilimiz üç dalda da ilk on il içinde yer alan tek Ege bölgesi ili olmayı başardı. LYS'de Türkiye genelinde ilk yüz içerisinde 6, ilk bin içerisinde 23, ilk on bin içerisinde 312 öğrencimiz yer aldı''dedi.
Uşak'ın eğitim öğretimde yakaladığı kalite çıtasını daha da yükselteceğini söyleyen Vali Çakacak okul öncesi eğitim ve sosyal projelere önem verdiklerini söyledi. Eğitimde kaliteyi artırmak için fiziki sorunların aşılmasının ön şart olduğunu dile getiren vali Çakacak, ''İlimiz okul öncesi ve ilköğretim çağında ki çocukların eğitim öğretime dahil edilmesinde yüzde yüz başarıyı yakalayan nadir illerin başında geliyor. Orta öğretimde bu oran yüzde 85 olurken, amacımız bu oranı daha yükseklere çekmek. Okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayımız 23'tür. Hayırseverlerin katkıları ile yeni yapılan okullarımız da öğrenci yoğunluğu giderek azalıyor. Önümüzde ki yıllarda ilimiz çok daha başarılı olacaktır'' dedi.
 

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise başarılı olan öğrencilerin yanı sıra başarılı okulları ve öğretmenleri ödüllendirdiklerini ifade ederek gelecek yıl çıtayı biraz daha yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı. Konuşmaların ardından SBS ve LYS'de başarılı olan 89 öğrenciye hediyeleri verildi