BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Soysal’dan bu fotoğrafa açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal gizli aşk idddialarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Abone ol

CHP İstanbul Miletvekili Çetin Soysal, yasak aşk iddialarına neden olan havuz başında bir kadınla görüntülendiği fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı.

Soysal avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada fotoğraflardaki kadının hukuk danışmanı olduğunu, aralarında bir yakınlaşmanın da söz konusu olmadığını söyledi.

İşte Çetin Soysal adına avukatının yaptığı o açıklama;

Müvekkilim Çetin Soysal hakkında 10.08.2010 tarihinde yayınlanan haber tamamen gerçek dışı olup, sansasyonel kaygılarla kaleme alınmış, yoruma dayalı, hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir.

Mezkur habere ilişkin fotoğraflarda, Müvekkilim ve birlikte görev yaptığımız çalışma arkadaşı ve hukuk danışmanı olarak görev yapan hanımefendinin hiçbir samimi ve aralarlarında bahsedildiği gibi bir ilişki olabileceğine delalet eden fotoğrafı olmamasına rağmen, mezkur haber içeriği, orta düzeydeki okuyucuda taraflar arasında bir duygusal ilişki varmış kanaatini uyandıracak mahiyettedir.

Bu durumun hem müvekkilimin hem de sayın meslektaşımızın kişilik haklarını ağır ölçüde ihlal ettiği, şeref ve haysiyetini rencide ettiği, toplum nezdinde saygınlığının ve güvenilirliğinin tartışılır hale geldiği tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikârdır.

Belirtilen tarihte müvekkilim CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın Bodrum’da bir otelde, bütün yılın yorgunluğunu atmak için 4 günlük bir tatil yaptığı doğrudur.

Ancak fotoğrafta Müvekkilim Çetin Soysal ile birlikte yan yana şezlonglarda güneşlenen ve birlikte yemek yiyen çalışma arkadaşımız ve meslektaşımız ile özel bir ilişkinin olduğu yorumu, akıl almaz olup, tamamen müvekkilime, eşine ve ailesine iftira niteliği taşıyan, müvekkilimin siyasi kariyerini ve özel yaşamını zedeleme kastıyla kaleme alınan sansasyonel bir yorumdur.

Bu iftira ve ithamla,müvekkilimin yanı sıra, Bodrum’da kaldığı otelden, ailesi ve kuzenleri ile birlikte kendi müvekkilini nezaketen ziyarete giden ve bu sırada ailesi ve kuzeni ile birlikte kısa bir süre de olsa havuz başında güneşlenip, yemek yiyen çalışma arkadaşımız ve meslektaşımız olan hanımefendinin de kişilik hakları ihlal edilmiş ve şeref ve haysiyeti rencide edilmiştir.