BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu sünnette görülmemiş skandal

Kozluk'ta Toplu sünnet töreninde 1,5 yaşındaki Mevlüt Çetinkaya'nın penisinin üçte ikisinin kesildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir buçuk ay önce yapılan toplu sünnet töreninde 1,5 yaşındaki Mevlüt Çetinkaya'nın penisinin üçte ikisinin kesildiği ortaya çıktı.

Geriye kalan kısmın ise kangren olunca Çetinkaya ailesi hukuk savaşı başlattı. Diyarbakır'da tedavisi süren küçük Mevlüt'ün ailesi Kozluk Devlet Hastanesi'nde görevli acil tıp teknisyeni Hasan Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mevlüt, önümüzdeki günlerde ameliyata alınacak. Mevlüt'ün safra kesesine geçici olarak idrar yolu açarak hortum bağlayan doktorlar, ameliyatla penisinin geriye kalan ancak iç bölgelere doğru kalan kısmını vücudun dışına çıkarmaya çalışacak. Anne Hatice Çetinkaya, oğlunun sağlığı ile oynayanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.


AKCİĞER ENFEKSİYONU GEÇİRDİ

Plastik Cerrahi ve Yanık Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Bozkurt, Mevlüt'ün tedavi sırasında akciğer enfeksiyonu tespit edildiğini belirterek bu hastalığının geçmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bozkurt, "Daha önce de penisin kafasını yakıp veya kestiklerini görmüştüm. Ama ilk kez bu kadar ağır derecede bir vaka ile karşılaştık. Çocuk şu anda mesanesine takılan hortum ile tuvalet ihtiyacını karşılıyor. Ameliyat yapılıp normale dönmesi için 16–17 yaşını beklemesi lazım. Penisinin 3'te 2'si kesilmiş, sadece üçte 1'i kalmış. Tedavisi sürüyor." diye konuştu.

Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu belirten baba Cuma Çetinkaya ise Sağlık Bakanlığı'nın olay ile ilgili soruşturma başlattığını söyledi.