BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.408,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aliağa'da kulakların pası silindi

Türkülerin güçlü sesi usta sanatçı Tolga Çandar, 21. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda hayranlarına türkü ziyafeti çekti.

Abone ol

Çandar’ın ardından sahne alan özgün müziğin önemli seslerinden Suavi de klasikleşmiş eserleriyle dinleyenleri mest etti.

Önce Tolga Çandar sahne aldı

Konserde 1,5 saat boyunca sahnede kalan Çandar, ’ çökertme, iki keklik, deniz üstü köpürür, denizin dibinde hatcam ve Sarı Zebek gibi sevilen türküleri seslendirdi. Özay Gönlüm ve Gönlüm’ün hocası Talip Özkan’ı rahmetle anan Çandar Aliağa’da konser vermenin heyecanını yaşadığını söyledi ve konseri Aşık Mahzuni Şerif’in Atatürk'e ithafen yazılan, 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsü ile sonlandırdı.

Çandar, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Günün anısında Çandar’a plaket ve çiçek takdim eden Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik Çandar’a türkü ziyafeti için teşekkür etti. Keklik “Tolga Çandar’ı seviyorduk. Artık daha çok seveceğiz” dedi.

Suavi’den Aliağalı emekçiler için Drama Köprüsü

Çandar’ın ardından sahne alan Suavi de; Yollar Bizimdir, Yalı Çapkını, Hasret Türküsü, Tükenme, Benim Meskenim, Ben Bir Sazdım, Yandım Yandım Kül Olmadım, Olmasaydı Sonumuz Böyle, Kan Gider, Bu Davet Bizim, Bu Hasret Bizim, Çav Bella türküleri ile hayranlarını coşturdu.

Suavi Sivas’ta ölenlerin anısına Senden Benden Gittin Gideli türküsünü seslendirirken Drama Köprüsü’nü de Aliağalı emekçiler için söyledi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Suavi’ye günün anısına plaket takdim etti. Gece havai fişek gösterisi ile son buldu.