BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Urlanın başkanı tutuklandı

Urla Belediye Başkanı M.S.K'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Abone ol

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Urla Belediye Başkanı M.S.K'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Urla Belediye Başkanı M.S.K, yardımcısı H.H.Ö, Çeşme Belediye Başkanı'nın akrabası H.E.T. ve iş adamları A.O, N.G, R.B. ve M.D. çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Urla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 gün önce gerçekleştirilen operasyonda, Urla Belediye Başkanı M.S.K. ve Urla Belediye Başkan Yardımcısı H.H.Ö. ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmış, 5'i Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Adliyeye sevk edilen 13 kişiden 6'sı daha Cumhuriyet Savcısı'nca serbest bırakılmıştı. Bu arada duruşma devam ederken, bir grup adliye önünde toplandı. Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklandığı haberini alan kalabalık, ''Laik başkan'', ''Urla seninle gurur duyuyor'', ''Başkanımızı görmek istiyoruz'' sloganları attı.