BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Sarkozyye sert eleştiri

Lagendijk "Türkiye Avrupa'ya ait değildir" diyen Sarkozy'ye sert çıktı.

Abone ol

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili olarak, "Kimseye bir tavsiyede bulunmak istemem, ancak tansiyonun yükselmesine izin vermeyin. Şu anda her şey daha istikrarlı. Herkes AK Parti'nin ne yapacağını izliyor. AK Parti ne kadar büyük bir sorumluluk aldığının farkında" dedi.

Lagendijk, Yeditepe Üniversitesi'nde, "AB-Türkiye İlişkileri" konulu yaz okulu kapsamında düzenlenen, "Uzun Vadede Avrupa: Nereye Gidiyoruz?" başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin "Türkiye AB üyesi bir ülke olmaz çünkü Avrupa'ya ait değildir" şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Lagendijk, AB'nin geleceğine bakıldığında coğrafi sınırların önemli olmayacağını, Avrupa'nın sınırlarının, ülkelerin nereye ait olmak istediklerine göre belirleneceğini vurguladı.

Avrupa'da, Türkiye'den Avrupa'ya göç ve İslam korkusu ile kültür, inanç ve tarih farkı olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Lagendijk, Avrupa'da yaşayanların yüzde 50'sinin, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda kararsız bir tutum sergilediklerini söyledi.