BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Urfada utandıran köy ismi

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesine bağlı bu köyün sahipleri hiç bir şeyden çekmedi, isimlerinden çektiği kadar.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'ne bağlı Deliler Köyü sakinleri, köyün isminin değiştirilmesi için Şanlıurfa Valiliği'ne başvuracaklarını söyledi.

Deliler Köyü Muhtarı Mehmet Çemberlitaş, köy nüfuslarının bin 600 olduğunu belirterek, "Köyümüzün ismi uzun yıllardır böyle anılıyor. Benim dedem zamanında da vardı.Dedemin anlattığına göre çok eskilerde köyün ismi Dinar'dı. Sonradan Deliler ismini almış. Bu ismi nasıl aldığını ben dahil olmak üzere köyde hiç kimse tam olarak bilmiyor. Köyün dışında nereye gitsek bizlere, 'Bunlar Deliler Köyü'nden gelmiş' diyorlar. Ben de çare olarak köyün iki giriş kısmına 'Burada deli yoktur' tabelası astırdım. Köyümüzün adının değiştirilmesi için müracaat edeceğiz" dedi.

Bu arada köyün gençleri, köylerinin isminden utandıklarını ifade ederek, "Çocuklarımız okuyor ama köylerinin adından utanıyorlar. Herkesin nüfus kayıtlarında Deliler Köyü yazıyor. Bir yere gittiğimizde bize Deliler diyorlar. Dışarıda gezmekten, bu köyde olmaktan utanıyoruz. Muhtar son çare olarak köyün girişine tabela astı. Köy dışına gittiğimizde 'Deliler Köyü'nden geldik' deyince insanlar bize bir tuhaf bakıyor" diye konuştu.