BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  MAGAZİN

Ünlüler sıcaktan nasıl korunuyor?

Aşırı sıcaklar herkesi bunaltıyor. Ünlüler de bu sıcaktan nasibini alıyor. Peki onlar kendilerini nasıl koruyor?

Abone ol

Uzmanlar güneşin etkisinin yoğun olduğu saatlerde sokağa çıkılmaması gerektiğini söylüyor... Peki ünlüler sıcağa karşı nasıl önlem alıyor?

Kimi gündüzleri dışarı çıkmadığını, kimi karpuz yediğini, kimi de köye kaçtığını anlattı... Bugün'den Okan Işık ünlülere sıcaktan nasıl korunduğunu sordu. İşte o korunma yolları..

İPEK TANRIYAR: Sıcakları görünce Bodrum'a kaçtım. Hiç gölgeden çıkmıyorum. Biraz hararet basınca denize atıyorum kendimi. En büyük kurtarıcım karpuz ve kavun. Ayrıca bol bol su içiyorum. Az yiyorum ve yağlı yememeye özen gösteriyorum.

NİLGÜN BELGÜN: Çeşme'de tatildeyim. Güneşe saat 5'den sonra çıkıyorum. Bol su içiyorum. Vücuduma koruyucu kremler sürüyorum. Bol bol yüzüyorum. Meyve ağırlıklı besleniyorum. Her şeyi buzla yiyorum. Bu çok serinletiyor.

ESRA BALAMİR: Güneş etkisini kaybetmeden dışarı çıkmıyorum. Koruma faktörü yüksek krem sürüyorum. Evde klima altında olmayı dışarıda pişmeye tercih ederim. Her odaya klima taktırdım.

HANDE YENER

50 faktörlü güneş kremi

Günlük hayatımızda evden dışarı çıkarken 50 faktörün üzerinde güneş koruyucu sürüyorum. Dışarıya akşam 5'ten önce çıkmıyorum. Daha çok salata ve sandiviçle besleniyorum. Bol bol su içiyorum, günde iki kez duşa giriyorum.

HATİCE ASLAN

Köyüme kaçtım

Sıcaklardan korunmak için 87 yaşındaki annemin yanına Sivas'taki köyüme kaçtım. Çevremiz orman olduğu için püfür püfür esiyor. Sıcaktan bunalanlar da klima kullanmasınlar. Klima dengesizlik yapıyor. Serinlemek için pervaneyi tercih etmek daha iyi.

DİDEM TASLAN

Gölgede bile şapkalı


Her zaman ağaç altında gölgedeyim. Sıvı gıdalar almaya çalışıyorum. Gölgede bile şapkalı ve koruma kremlerimi sürüp duruyorum. Güneşin çok yakıcı olduğu öğlen saatlerde denize girmemeye çalışıyorum.