BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  MEDYA

Ünlü yazar bir haberi gerçek sanınca...

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, internette gördüğü bir haberi gerçek sanınca bakın neler yazdı...

Abone ol

Kültür Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye konan "Genç Osman" adlı tiyatroya üç hafta seyircisiz oynama cezası verdi" haberi ortalığı karıştırdı.

Milliyet yazarı Melih Aşık internette gördüğü bir haberi ciddi sanınca olanlar oldu.

Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın izlemeye gittiği ama sahnedeki oyunculardan Tolga Tuncer'in protestosu ile başlayan süreç ile ilgili olarak TKP'nin internet sitesi olan SoL Kültür'de ilginç bir haber yayınlandı.

MİZAHİ DİLLE YAZILAN HABER

Gazeteciler.com'un haberine göre, haberde mizahi bir dille "Kültür Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonrası Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye konan 'Genç Osman' adlı oyunda Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın rahatsız edilmesi üzerine tiyatroya üç hafta seyircisiz oynama cezası verdi" denildi.

SORUŞTURMA HALA SÜRÜYOR

Gerçekte Devlet Tiyatroları'nca başlatılan soruşturma halen devam ediyor. Disiplin Kurulu'nun soruşturma sonucuna göre kararını 10 gün içinde açıklaması bekleniyor. Tolga Tuncer'in yaşanan süreçle ilgili yazılı savunması istenmişti. Disiplin Kurulu oyun sonunda hazırlanan rapor ile birlikte Tuncer'in savunasını birlikte değerlendirme yapacağı açıklandı. Kurulun sanatçıya, uyarı ya da maaş kesimi cezası verebileceği belirtiliyor.

MELİH AŞIK GERÇEK SANDI

Milliyet yazarı Melih Aşık, internette okuduğu bu haberi ciddiye aldı, köşesine taşıdı. Bir de üstüne yorum yaptı:

"Haber SOL Kültür'den..." diyen Aşık, önce haberi alıntıladı ardından da şöyle yorum yaptı:

Başlığı: "Devlet Tiyatrosu'na ağır ceza: Üç hafta seyircisiz oynama."
Kültür Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonrası Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye konan "Genç Osman" adlı oyunda Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın rahatsız edilmesi üzerine tiyatroya üç hafta seyircisiz oynama cezası vermiş. Tolga Tuncel adlı oyuncu da beş hafta süreyle oyundan men edilmiş...

Bir tiyatroya başka ne tür ceza verilebilir zaten?

TİYATRO MU FUTBOL MU?

Gazeteyi okuyanlar "Futbol maçı mı bu, üç hafta seyircisiz oynanan tiyatro mu olur?" diyerek tepki gösterirken Melih Aşık'ın ciddiye aldığı bu haber SoL Kültür sitesinden kaldırıldı.