BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,65
ALTIN 2.491,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav gitti o geri döndü!

2007 CHP'den istifa eden Erdoğan Yetenç, Önder Sav liste dışı kalınca partisine geri döndü

Abone ol

CHP Manisa milletvekiliyken 2007 yılında partisinden istifa edip bağımsız olarak milletvekilliğini devam ettiren Erdoğan Yetenç, merkez ilçe başkanlığında düzenlenen törenle tekrar parti rozetini taktı.

Törende konuşan CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, "Biz kendisinin üyeliğini hiç silmemiştik. O bizim ağabeyimiz. Yıllarca CHP'ye hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır. Tekrar onunla siyaset yapacağımız için çok mutluyum" dedi. Kopal daha sonra Yetenç'e parti rozetini taktı.

Erdoğan Yetenç de CHP'ye döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Yetenç, "Benim CHP'den asla vazgeçmeyeceğimi herkes biliyor. İstifamın ne kadar haklı olduğu son bir yıl içinde gelişen olaylarla kanıtlanmış oldu. Ancak ben geriye dönüp bakmaktan hiç hoşlanmam. Ben hep önüme bakarım. Hedefimizde 12 Haziran seçimleri var. Partimiz ciddi bir yarışa giriyor. Bu yarışta CHP'nin en iyi sonucu alması için çalışmalıyız" diye konuştu.

SAV GİTTİ O DÖNDÜ

Yetenç, Önder Sav'ın milletvekili listelerinde gösterilmemesinin partiye geri dönüşünde etkili olup olmadığı yönündeki bir soruya da "Ben istifa ettiğim zaman söylemiştim. 'Önder Sav gider ben dönerim' demiştim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Eski milletvekilleri partimizden yeniden milletvekili olmak istiyorlarsa gelmesinler' sözü üzerine listeler kesinleşinceye kadar CHP'ye dönmedim. Benim amacım milletvekili olmak değil. Önemli olan nefretle anılmak değildir. Saygıyla anılmaktır. Ben milletvekili olup, nefretle anılmaktansa saygıyla anılmayı tercih ettim" diye yanıtladı.

Rozet takma törenine katılmayan ve sonradan açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Turgay Koç ise "Tam yol ileri gitmeye başladığımızda istifa eden Yetenç'in yeniden partiye üye olmasına bir anlam veremiyorum. Üyeliklerin kabul edilip edilmeyeceğinin kararını genel merkez verir" dedi.