BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü Trabzonlular

Spordan siyasete ünlü Trabzonlular bu ansiklopedide

Abone ol

Spor, siyaset, eğitim, kültür-sanat dünyasında ve Trabzon'un sosyal hayatında önemli yer tutan 1650 Trabzonlu ünlünün biyografisinin yer aldığı '' Vadi Yayınları arasından çıktı. Hüseyin Albayrak'ın 1461 yılından 2000'e kadar olan süreci araştırarak hazırladığı çalışmada gazetecilerin çokluğu dikkat çekiyor.

Yüzlerce gazetecinin yer aldığı ansiklopedide, Büyük Türk hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman, Teknik direktör- futbolcu Şenol Güneş, gazeteci-yazar Yusuf Ziya Cömert, Ortadoğu Uzmanı ve gazeteci yazar İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç,  gazeteci-yazar Nihat Genç, sinema sanatçısı Gülşen Bubikoğlu, Yusuf Sezgin, Tanju Gürsu, Opera Sanatçısı İsmert Kunt gibi Trabzon'un yetiştirdiği isimler geniş yer buluyor.

 Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ak Parti Milletvekili Osman Pepe, Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer alan ve bir trafik kazasına kurban giden Adnan Kahveci de siyaset ve iş dünyasından göze çarpan isimler arasında.

750 sayfadan oluşan Trabzonlu Meşhurlar Ansiklopedisi, özel arşiv fotoğraflarıyla da zenginleştirilmiş. Önemli bir arşiv niteliği taşıyan ansiklopedi iki yılda bir yapılması planlanan yeni baskılarla güncellenecek ve yeni biyografilere yer verilecek.