BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Sıla’nın durumu hala kötü

Yanıklarla 6 hastane dolaşan Sıla’nın durumu ciddiyetini koruyor.

Abone ol

Küçük kızın babası ise, kızına parasız müdahalede bulunmayan doktorlara tepkili.

İstanbul Halkalı’da üzerine kaynar su dökülen 14 aylık Sıla bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Dramı medyada yer alınca Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesi ile para bulunana kadar 7 saat sedye üzerinde bekletildiği Özel TEM Hospital’dan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedilen bebeğin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kızının durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak iyileşeceğini söyleyen baba Erhan Temur, kızının hastane hastane dolaşmasına isyan etti.

MEDYA OLMASAYDI

Baba Temur, şöyle konuştu: “Yaşananlar karşısında anlatacak kelime bulamıyorum. İlla bu tür vakalar medyada yer bulunca mı birileri devreye girecek. Eğer kızımın hastane hastane dolaşması medyada yer bulmasaydı özel hastanede para karşılığı tedavi yaptıracaktık. Beni en çok üzen olaysa Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların tamamen hastanelerde aksinin uygulanmasıdır.”

PARASIZ NE YAPSIN

“Kızım sedye üzerinde acılar içinde kıvranırken, TEM Hospital Hastanesi yetkilileri, ‘Biz para almadan müdahale yapamayız’ dediler. 8 bin 500 YTL para istediler” diyen baba, “Topladığımız paralarla Sıla’yı hastaneye yatırdık. Para bulamayan vatandaşların çocukları ölecek mi? İstanbul’da kaç tane devlet hastanesi var ama hiçbirinde yer yok. Biz buna da bir anlam veremiyoruz” diye konuştu.

Ercan ÖZTÜRK / AKŞAM