BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  DÜNYA

Ünlü oyuncu kansere yenildi

70'li yılların kasıp kavuran dizisi Charlie'nin Melekleri'nin dünyaca ünlü yıldızı Farrah Fawcett hayatını kaybetti

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

70’li yılların en popüler dizilerinden olan Charlie’nin Melekleri dizisinin sarışın yıldızı Farrah Fawcett 62 yaşında kansere yenik düştü.

2006 yılından bu yana kolon kanseriyle mücadele eden Fawcett'ın son isteği 27 yıldır fırtınalı bir aşk yaşadığı Ryan O'Neal ile eclenmekti, ancak sağlık koşulları buna izin vermedi.

Dün gece tadavi gördüğü Santa Monica Hastanesi’nde hayata gözlerini yuman oyuncunun yanında Ryan O'Neal ve oğulları Redmond O'Neal da vardı.

Hastalığı boyunca onu hiç yalnız bırakmayan sevgilisi Ryan O'Neal, unutulmaz bir film olan “Aşk Hikayesi”nde (Love Story) kanser yüzünden sevdiği kadını kaybeden genç adamı oynuyordu.

Unutulmaz filmden tam 39 yıl sonra canlandırdığı karakterle aynı durumda buldu kendisini ve dün gece Fawcett'ın ölüm haberinin ardından perişan görünüyordu.

Charlie'nin Melekleri dizisindeki rolüyle milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran Amerikalı oyuncu Farrah Fawcett, ölüm döşeğindeken hastalığa karşı verdiği mücadeleyi belgesel dönüştürmesiyle sanat çevrelerinin dikkatini üstüne çekmişti.

İŞTE O BELGESELDEN AKILDA KALANLAR...

[PAGE]



3 yıldır kolon kanseri tedavisi gören Fawcett, 70'li yılların başlarında tanınmayan bir oyuncu ve manken iken 1976'da bir ajans tarafından çekilip poster yapılan fotoğrafıyla tanınmıştı.

 


[PAGE]



Fotoğraf 12 milyon satarken, aynı zamanda ''aslan saç'' olarak adlandırılacak olan saç modeli dünyanın dört bir tarafında kadınlar tarafından taklit edilmiş ve dönemin ikonu haline gelmişti.



[PAGE]



Charlie'nin Melekleri'ndeki rolüyle iyice ünlenen Farah Fawcett, 116 bölümlük dizinin aslında sadece 29'unda oynayabilmiş, buna rağmen herkesi kendine hayran bırakmıştı. Daha sonra şansını sinemada denemek istemiş ancak beklediği başarıyı elde edememişti.

 

[PAGE]



70'li yıllarda ''3 Milyon Dolarlık Adam'' dizisinin yıldızı Lee Majors ile evlenen Farah Fawcett, 1979'da ayrılmış ve 1982'de de Love Story'nin yıldızı Ryan O'Neal ile 27 yıl sürecek olan büyük bir aşk yaşamaya başlamıştı.

 

[PAGE]



Hiç evlenmeyen çiftin, şu anda 24 yaşında olan bir oğulları oldu daha sonra. Ve annesinin son nefesinde de oğlu yanındaydı.

[PAGE]