BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kamer Genç de yargılanacak

Geçici 15 kalkarsa, kamer Genç de Kenan Evren'le birlikte yargılanacak. Ama Genç çağrı yaptı: "Hemen bugün intihar etsin..."

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- TBMM'nin en renkli ismi olan Bağımsız tunceli Milletvekili Kamer Genç de; Anayasa'nın geçici 15. maddesi kaldırılırsa, Kenan Evren ile birlikte yargılanacak. Ancak Genç, birlikte yargılanma olasılığı bulunan Evren'e çağrı yaptı: "Milleti umutlandırma, intihar edeceksen hebmen bugün intihar et..."

Kamer Genç 12 Eylül sonrası kurulan danışma meclis'i üyesiydi. Dönemin Danışma Meclisi üyesi olarak halen TBMM'de milletvekili olarak bulunan tek isim Kamer Genç; "Geçici 15. maddenin kaldırılması için öneri TBMM'ye gelsin. Ben de oy verecğim. Kaldırılsın. Ama o durumda benim yargılanmam için dokunulmazlığımın da kaldırılması gerekecek. İşte onu istiyorum. 'Benim dokunulmazlığım ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın da dokunulmazlığı kaldırılsın' diyeceğim. Ama Erdoğan dokunulmazlığının kaldırılmasını kabul edemez. Erdoğan zaten ara rejim ve darbe söylemlerinden besleniyor. Yoksa siyaset rayında gitse Erdoğan demokratik yöntemlerle iktidardan uzaklaştırılır" dedi.

Kamer Genç, Kenan Evren'in 'intihar ederim' sözlerine ise; "Boşuna milleti umutlandırma. Beklentiye sokma. Edeceksen hemen bugün intihar et. Bekleme" diye karşılık verdi.