BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Ünlü: Bıçakçı'ya haksızlık yapıldı

Eski Bakan Fikret Ünlü adayların başkanlık için Başbakan'dan icazet almasının yanlış olduğunu söyledi. Ünlü, Bıçakçı'yı da savundu.

Abone ol

'Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Levent Bıçakcı, böyle bir dönemde kendisini de riske sokarak seçimli olağanüstü genel kurul çağrısı ile büyük bir fazilet ve yöneticilik örneği vermiştir. Asıl ders alınacak nokta burasıdır.'

'Kulüpler Birliği'nin gereksiz girişimleri ve Başbakanlık'tan yansıyan haberler ve duyumlar, olayı kendi disiplininden çıkarıp sulandırdığı gibi, Sayın Bakan Mehmet Ali Şahin'le seçilecek olan şahsı da küçük düşürmüştür.'

Eski spordan sorumlu Devlet Bakanı ve CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü , 19-20 Ocak' taki Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi, şimdiki başkan Levent Bıçakcı 'ya büyük haksızlık yapıldığını savundu.

Seçim ortamıyla gerilen futbol dünyasının, kritik bir genel kurul yaşayacağına dikkat çeken eski Bakan Fikret Ünlü, ''Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Levent Bıçakcı, böyle bir dönemde kendisini de riske sokarak seçimli olağanüstü genel kurul çağrısı ile büyük bir fazilet ve yöneticilik örneği vermiştir. Asıl ders alınacak nokta burasıdır'' dedi.

Gazete ve TV'lere yansıyan gelişmeleri üzüntü ile izlediğini ve siyasetin futbolla dirsek temasına girmesini üzüntüyle karşıladığını vurgulayan eski Bakan Ünlü, ''Bu yaşananları acıklı bir tiyatro olarak yorumluyorum. Kulüpler Birliği'nin gereksiz girişimleri ve başbakanlıktan yansıyan haberler ve duyumlar, olayı kendi disiplininden çıkarıp sulandırdığı gibi, Sayın Bakan Mehmet Ali Şahin 'le seçilecek olan şahsı da küçük düşürmüştür. Oysa seçilecek federasyon başkanı icazetsiz biçimde koltuğa oturabilirdi. En iyisi de bu olurdu'' ifadesini kullandı.

Başkan adaylarının sadece genel kurul üyelerinden ''onay'' alması gerekliliğine de dikkat çeken Fikret Ünlü, ''Olayın en vahim tarafı, genel kurul iradesine yapılmak istenen baskılar ve yönlendirme gayretleridir. Spor kültüründen, spor bilincinden, bilgi ve birikiminden yoksun insanları başrollerde görmek insanı kahrediyor. Tüm mesele genel kurulun üstün bir irade göstererek 223 üyesiyle kendisine yakışan ve Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil edecek bir insanı seçebilmesidir. Herkes herkesin ne olduğunu biliyor. Bu nedenle asılsız suçlamaları da bir yana bırakmamız gerek'' dedi.

Seçilecek yeni federasyon yönetiminin kulüpçülükten arınmış olarak objektif bir yönetim tarzı benimsemesi gerektiğini de anımsatan Fikret Ünlü, ''Bilindiği gibi Futbol federasyonu genel kurulu bugüne kadar böyle bir ortam hazırlayamamıştı. Herkes kendi kulübünün menfaatları peşinde koşunca objektif değerlerden uzaklaşılıyor. Oysa Türk futbolu düşünüldüğünde herkes kârlı çıkar bu işten. Objektif, kulüpçülüğü bırakıp sandık başına gidelim'' diye konuştu.

Türk sporunun Bıçakcı'ya da bir teşekkür borçlu olduğunu kaydeden Ünlü, sözlerini şöyle bitirdi: ''Yine Levent Bıçakcı'yı yok sayarak atılan adımlar büyük bir talihsizliktir. Böylesine kaliteli ve vizyon sahibi bir spor adamı kaybedilmemelidir. Unutulmamalıdır ki, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, UEFA'nın tahkim kurulu başkanvekilidir.''

Haber: Arif Kızılyalın
Kaynak: